Strull

Middels
60 min.
Strull kan for noen være lett å forveksle med krumkaker. Disse to kakene stekes i samme jern, så det er kanskje ikke så rart. Røren er av det svært enkle slaget og består kun av kremfløte (eventuelt rømme), sukker og litt hvetemel. Når steketiden er over rulles kaken rett rundt en pinne, for eksempel en tynn tresleiv, slik at den får form som en sigar. Denne oppskriften gir ca. 35 kaker.
Vurder oppskriften

Slik gjør du

  1. Pisk seterrømmen stiv, tilsett sukker og pisk godt. Rør inn mel og vann.

  2. La røren svelle i ca. 30 minutter.

  3. Legg en spiseskje med røre i midten av det varme jernet. Press jernet godt sammen og stek kakene lys gulbrune.

  4. Rull dem straks rundt en tynn pinne eller skaftet på en tynn tresleiv.

  5. Oppbevares i tett boks.

Antall porsjoner:

  • 100 gram sukker
  • 100 gram siktet hvetemel
  • 2,5 dl setterrømme
  • 0.5 dl kaldt vann

Lignende oppskrifter

Krumkaker. Foto.

Krumkaker

Middels
30 min.
Oppskrift på avletter julekake

Avletter

Middels
60 min.
Oppskrift på goro julekake

Goro

Middels
60 min.