Suksessterte

Middels
60 min.
Suksessterte er en uimotståelig kake som passer like godt til søndagskaffen, som til dessertbordet på konfirmasjoner. Den deilige mandelbunnen og fyldig eggekremen på toppen gjør det vanskelig å bare ta et stykke!
Vurder oppskriften

Slik gjør du

Bunn:

  1. Sett ovnen på 180 grader.

  2. Pisk eggehvitene stive.

  3. Mal mandlene. Bland forsiktig sammen mandlene med melis, bakepulver og eggehviter.

  4. Ha røren i en rund kakeform på 22 centimeter smurt med Melange.

  5. Stek i cirka 30-35 minutter på nederste rille. Avkjøl bunnen.

Sjokolade:

  1. Sjokolade, kaffe og vann smeltes forsiktig sammen under omrøring og smøres over kaken med en gang.

Topping:

  1. Rør sammen eggeplommer, melis, fløte og vaniljesukker i en kjele og varm opp til det tykner. Avkjøl den fyldige blandingen litt før du har i Melange. Rør blandingen mens margarinen smelter.

  2. Avkjøl kremen.

  3. Smør den kalde kremen over kaken, og pynt gjerne med mandelflak.

Antall porsjoner:

  • BUNN:
  • 5 stk eggehviter
  • 250 gram mandler
  • 250 gram melis
  • 1 ts bakepulver
  • SJOKOLADE:
  • 100 gram kokesjokolade (1 plate)
  • 1 ts pulverkaffe
  • 2 ss vann
  • TOPPING:
  • 5 stk eggeplommer
  • 100 gram melis
  • 1 dl fløte
  • 4 ts vaniljesukker
  • 100 gram Melange
  • mandelflak til pynt

Produkter i oppskriften

Bilde av Melange folie

Melange

Lignende oppskrifter

Verdens beste vafler

Verdens beste vafler

Enkelt
30 min.
Klassisk eplekake. Foto.

Eplekake

Enkelt
50 min.
Muffins med glasur og bær

Saftige lyse muffins

Enkelt
40 min.