Syltetøykaker

Enkelt
30 min.
Syltetøykaker er runde småkaker av mørdeig som før steking blir trykket ned i midten, slik at det blir plass til en god skje med syltetøy. Både bringebær- og jordbærsyltetøy, samt appelsinmarmelade, kan brukes. Noen velger å lage syltetøykaker av samme grunndeig som tyske skiver og riflekjeks.
Vurder oppskriften

Slik gjør du

  1. Sett stekeovnen på 200 grader.

  2. Visp egg og sukker til eggedosis. Sikt i halvparten av melet og ha i bakepulver.

  3. Del 300 gram Melange i terninger og kna dem inn i deigen sammen med resten av melet.

  4. La deigen ligge kaldt i cirka 1 time.

  5. Kjevl deigen tynt ut. Stikk ut kaker cirka 7 centimeter i diameter. Stikk ut like mange runde kaker cirka 4,5 centimeter i diameter.

  6. Bruk en kjernehusutstikker og stikk ut et hull i midten på den minste kaken. Lim denne midt på den største kaken. Bruk ørlite vann. Legg cirka 1 teskje med bringebærsyltetøy i hullet.

  7. Legg kakene på stekeplate dekket med bakepapir. Stekes i cirka 10 minutter, midt i ovnen. Kakene skal vær lyse gulbrune.

  8. Avkjøl kakene på rist. Den ytterste kanten på kakene kan dekkes med melisglasur.

Antall porsjoner:

  • 3 stk egg
  • 250 gram sukker
  • 500 gram siktet hvetemel
  • 300 gram Melange
  • 3 ts bakepulver
  • Bringebærsyltetøy

Produkter i oppskriften

Bilde av Melange folie

Melange

Lignende oppskrifter

Pepperkaker

Pepperkaker

Enkelt
60 min.
Sjakkruter. Foto.

Sjakkruter

Enkelt
35 min.
Sarah Bernhard. Foto.

Sarah Bernhard

Enkelt
60 min.