Syltetøykaker har fått dette navnet fordi de fylles med nettopp syltetøy før de stekes. De lekre småkakene kan fylles med både bringebærsyltetøy, jordbærsyltetøy, fikenmarmelade og appelsinmarmelade, alt etter hva du liker best. Det viktigste er at syltetøyet er tyktflytende, da unngår du at kakene blir for bløte. Syltetøykakene er flotte som de er, men kan pyntes med melisdryss eller melisglasur langs kanten hvis du ønsker det. 1 porsjon gir cirka 50 småkaker.

Ingredienser

1 porsjon

3 stk egg
250 gram sukker
2 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
300 gram Melange
500 gram siktet hvetemel
200 gram bringebærsyltetøy

Produkter i oppskriften

Melange original
Melange
En unik sammensetning av planteoljer gjør at Melange i folie egner seg svært godt til all form fo… Les mer

Kommentarer

  • Eli

    Brukes helst varmluft eller over-undervarme?

    • Cecilie,

      Hei Eli! Bruk over- og undervarme. Du kan alltid ta utgangspunkt i at det er over- og undervarme hvis det ikke er oppgitt noe annet i oppskriftene våre. Lykke til med kakene 🙂

      • Eli

        Kakene er veldig gode, men blir fort bløte. Kan de piffes opp kjapt i varm ovn før servering? Jeg har brukt tykt syltetøy.

        • Cecilie,

          Ja, det kan du gjerne prøve, Eli! Lykke til! 🙂

  • Marit Sofie

    Kan de fryses? Har hørt at de blir myke ils en uke i tett boks

    • Cecilie,

      Ja, disse kan du fint fryse, Marit Sofie! Lykke til med baksten 😊