Tacograteng


60 min.

Denne deilige tacogratengen er en digg og enkel hverdagsrett, som er perfekt når du vil lage mat til mange, uten å bruke for mye tid på kjøkkenet. Du kan gjerne fylle på med mer grønnsaker, spesielt hvis du har rester liggende i kjøleskapet. Revet gulrot, kål i tynne strimler og tomater i små terninger passer veldig godt. Det viktigste er at grønnsakene er revet eller skåret i små biter slik at alt blir ferdig samtidig.

Ingredienser

  • TACOGRATENG:
  • 4 ss Flytende Melange
  • 400 gram kjøttdeig
  • 1 stk gul løk
  • 4 ss tacokrydder
  • 0.5 dl vann
  • 800 gram kidneybønner (2 bokser)
  • 230 gram mais (1 stor boks)
  • 2 stk rød paprika
  • 460 gram tacosaus (2 glass)
  • 200 gram revet gulost
  • TIL SERVERING:
  • 1 stk lime
  • 3 dl lettrømme
  • 230 gram tacosaus (1 glass)
  • 2 ss fersk koriander
  • 200 gram sprø tortillachips

Slik gjør du

  • Forvarm ovnen til 225 grader.

  • Smør en langpanne eller ildfast form på cirka 25×35 centimeter med Flytende Melange.

  • Varm opp en stekepanne på høy varme med Flytende Melange og brun kjøttdeigen.

  • Finhakk løken eller riv den på grovt rivjern og ha over i stekepannen. Rør godt sammen med kjøttdeigen.

  • Rør tacokrydderet inn i kjøttdeigen og hell over vann. Kok opp og la alt surre til kjøttdeigen er gjennomstekt og løken er mør.

  • Skyll kidneybønner og mais over et dørslag.

  • Kutt paprika i små terninger.

  • Fordel kjøttdeig, kidneybønner, mais og paprikaterninger utover i langpannen. Topp med tacosaus og revet gulost.

  • Stek gratengen midt i ovnen i 25 til 30 minutter, til osten er smeltet og har fått en fin farge.

  • Server tacogratengen med limebåter, rømme, tacosaus og finhakket koriander. Sprø tortillachips passer også godt til.