Troikakake i langpanne

Middels
120 min.
Troikakake har en unik og helt uimotståelig god smak, akkurat som sjokoladen den er oppkalt etter. Konfektkaken består av lag med nøttebunn, marsipan, fløyelsmyk trøffelkrem, frisk bringebærgelé og mørk sjokolade. Det som er viktig å huske på er at geléen ikke må komme i kontakt med marsipanen. Da vil nemlig marsipanen begynne å smelte og flyte utover. Denne oppskriften passer til en langpanne på cirka 30x40 centimeter.
Vurder oppskriften

Slik gjør du

Nøttebunn:

  1. Forvarm ovnen til 180 grader. Kle en langpanne på cirka 30×40 cm med bakepapir. Om det er vrient å få bakepapiret til å ligge stille kan du smøre litt Melange i kantene.

  2. Ta ut Melange fra kjøleskapet og la den stå på benken slik at den blir romtemperert til du skal lage sjokoladekremen.

  3. Bruk food processor og kjør nøttene til de er helt finmalte.

  4. Pisk eggehvitene til de begynner å skumme. Pass på at bollen er helt ren, ellers vil ikke eggehvitene stivne. Tilsett litt og litt sukker mens maskinen går, til du har stiv marengs. Det tar cirka 3 minutter.

  5. Bland sammen nøttene og marengsen. Fordel massen utover i langpannen og bruk en slikkepott eller lignende til å stryke overflaten så jevn som mulig. Slå ut eventuelle luftlommen med å dunke formen i benken et par ganger.

  6. Stek nøttebunnen på rist midt i ovnen i cirka 30 minutter og avkjøl i formen.

  7. Kjevle marsipanen ut til et rektangel som er stort nok til dekke nøttebunnen og sett til side mens du lager sjokoladekremen.

Sjokoladekrem:

  1. Kok opp vann og siktet melis i en kasserolle. La sukkerlaken småkoke i 5 minutter og sett til side.

  2. Pisk eggeplommene på middels hastighet i 5 minutter. Tilsett den varme sukkerlaken ved å helle en forsiktig ned langs kanten av bollen mens vispen går.

  3. Tilsett romtemperert Melange i terninger og sikt inn kakaopulver og vaniljesukker. Kjør maskinen til alt er bland godt sammen.

  4. Smør et tynt lag sjokoladekrem på den avkjølte nøttebunnen og legg på marsipanen. Dette gir feste til marsipanen.

  5. Smør resten av kremen i et jevnt lag oppå marsipanen og sett kaken i kjøleskapet mens du forbereder geléen.

Gelé:

  1. Kok opp vann og rør inn gelépulveret til det har løst seg opp. Legg merke til at du kun skal bruke halvparten av væsken som står på pakningen.

  2. La geléen avkjøles i kjøleskapet i 15 til 20 minutter, til den er ganske tyktflytende. Hell geleen på kremlaget og sett kaken i kjøleskapet i cirka 4 timer, eller til geléen har stivnet.

Sjokoladetrekk:

  1. Brekk sjokoladen i mindre biter og smelt over vannbad. Tilsett delfiafettet og rør om til alt har smeltet. Ta blandingen bort fra varmen og avkjøl i 5 til 10 minutter.

  2. Hell sjokoladetrekket forsiktig på geléen over baksiden på en spiseskje. Stryk ut med slikkepott eller lignende før sjokoladen stivner på den kalde geléen. Det går veldig raskt.

  3. Når du skal skjære kaken i serveringsstykker er det lurt å bruke en skarp kniv med oppvarmet knivblad. Du varmer opp kniven ved å skylle den i varmt vann før du begynner å skjære.

Antall porsjoner:

  • Nøttebunn:
  • 400 gram hasselnøtter
  • 6 stk eggehviter
  • 300 gram sukker
  • 400 gram marsipan
  • Sjokoladekrem:
  • 1.5 dl vann
  • 200 gram melis
  • 6 stk eggeplommer
  • 300 gram Melange
  • 2 ss kakao
  • 2 ts vaniljesukker
  • Gelé:
  • 5 dl vann
  • 2 pk bringebærgelépulver á 125 gram
  • Sjokoladetrekk:
  • 150 gram 70% kokesjokolade
  • 25 gram Delfia

Produkter i oppskriften

Bilde av Melange folie

Melange

Delfia

Lignende oppskrifter

Oreokake

Oreokake

Middels
180 min.
Fyrstekake kakestykke

Fyrstekake

Middels
60 min.
Kvæfjordkake - verdens beste

Kvæfjordkake – Verdens beste

Middels
70 min.