Tropisk aroma

Enkelt
120 min.
Tropisk aroma er en klassiker på norske kakebord. Med krydret kakebunn og masse deilig glasur er det ikke rart at denne sjokoladekaken aldri går av moten. Navnet «tropisk aroma» kommer av kryddersmaken, fra en tid da krydder som kanel og muskatnøtt ble ansett som noe eksotisk. Det enkle, men dekorative gaffelmønsteret gjør kaken enkel å pynte. Om du har tid til å la kaken stå i kjøleskapet et par dager, så blir den enda mer saftig.
Vurder oppskriften

Slik gjør du

Kakebunn:

  1. Forvarm ovnen til 180 grader. Fest bakepapir i bunnen på en kakeform som er 22 til 24 stor i diameter.  Smør sidene med et tynt lag Melange Flytende.

  2. Pisk sammen romtemperert Melange og sukker til en lys og luftig blanding.

  3. Tilsett et og et egg og rør godt mellom hver gang slik at alt er godt blandet.

  4. Sikt sammen hvetemel, bakepulver, revet muskatnøtt og malt kanel.

  5. Bland det tørre og melken vekselsvis inn i kakerøren. Ikke rør for mye, da kan kaken bli kompakt og få en seig i konsistens.

  6. Del kakerøren i to. Sikt kakaopulveret inn i den ene delen og bland godt sammen.

  7. Hell den lyse kakerøren i kakeformen. Fyll deretter på med den mørke kakerøren og dra en skje eller gaffel gjennom røren for å lage marmoreffekt.

  8. Stek kakebunnen midt i ovnen i cirka 45 til 50 minutter. Sjekk med en kakepinne om kaken er ferdig stekt. Er pinnen ren når den kommer ut, er kaken klar.

  9. La kakebunnen avkjøles helt på rist før den løsnes fra kakeformen.

Kaffe- og sjokoladekrem:

  1. Pisk sammen romtemperert Melange, siktet melis, kakao og vaniljesukker.

  2. Rør inn en og en spiseskje avkjølt kaffe til en myk og smidig krem.

  3. Del den avkjølte kakebunnen i to lag. Dynk begge snittflatene med kaffe.

  4. Smør et tynt lag kaffe- og sjokoladekrem utover snittflaten til den ene kakebunnen og plasser deretter den andre bunnen oppå, med snittflaten opp.

  5. Smør resten av kremen på toppen og sidene av kaken, og bruk en gaffel til å lage et enkelt mønster i glasuren.

Antall porsjoner:

  • KAKEBUNN:
  • 200 gram Melange
  • 300 gram sukker
  • 3 stk egg
  • 300 gram siktet hvetemel
  • 4 ts bakepulver
  • 1 ts muskatnøtt
  • 1 ts kanel
  • 2 dl melk
  • 2 ss bakekakao
  • 1 dl kaffe (til dynking)
  • KAFFE- OG SJOKOLADEKREM:
  • 200 gram Melange
  • 600 gram melis
  • 4 ss kakao
  • 1 ts vaniljesukker
  • 6 ss kaffe (sterk)

Produkter i oppskriften

Bilde av Melange folie

Melange

Lignende oppskrifter

Marmorkake

Marmorkake

Enkelt
65 min.
Budapestkake med vaniljekrem

Budapestkake med vaniljekrem

Middels
90 min.
Fyrstekake kakestykke

Fyrstekake

Middels
60 min.