
Vaffel på pinne
Slik gjør du
Vafler:
-
Pisk egg og sukker til eggedosis. Spe med melk, vann og flytende Melange.
-
Bland sammen hvetemel, bakepulver, natron, kardemomme og salt, og sikt det inn i røren. Pisk godt, til røren er jevn og uten klumper.
-
La røren svelle i 30 minutter på kjøkkenbenken.
-
Smør vaffeljernet med flytende Melange før du steker og gjerne mellom hver andre eller tredje vaffel, for å hindre at vaflene setter seg fast.
-
Avkjøl vaflene på en rist og klipp hjertene fra hverandre med saks.
Pynt:
-
Varm opp en kjele som er fylt med ca. 1/3 vann. Kok opp vannet og senk varmen til lav.
-
Finn en glass- eller aluminiumsbolle som kan ligge over kjelen. Pass på at vannet ikke koker under bollen.
-
Del opp kokesjokoladen og ha den i bollen. Rør jevnlig til den er helt smeltet.
-
Pensle et jevnt lag med smeltet sjokolade på et vaffelhjerte, legg på en ispinne. Pensle et nytt vaffelhjerte med sjokolade og legg det på, slik at de to hjertene limes sammen med ispinnen i midten.
-
Når sjokoladen er stivnet og hjertene er «limt» sammen kan du dekorerer vaffelhjertene. Dypp vaffelhjertene i sjokoladen og dekorer med pynt etter ønske.
-
TIPS: Du kan også bruke hvit sjokolade til å både «lime» sammen hjertene og til å dyppe hjertene i, om du ønsker det. Med hvit sjokolade blir «limet» mindre synlig.
Antall porsjoner:
- VAFLER:
- 2 stk egg
- 1 dl sukker
- 2 dl melk
- 2 dl kaldt vann
- 4 ss Flytende Melange
- 250 gram siktet hvetemel
- 0.5 ts bakepulver
- 0.5 ts natron
- 0.5 ts kardemomme
- 0.25 ts salt
- Til steking: Flytende Melange
- PYNT:
- 21 stk ispinner (cirka antall)
- 300 gram kokesjokolade
- Kakestrøssel, hakkede nøtter, krokan, pikekyss o.l.
Produkter i oppskriften
