Vaffelkake med oreo

Enkelt
60 min.
Denne deilige vaffelkaken kombinerer oreokake og vafler, og er en rask og enkel løsning om du ikke har tid eller lyst til å lage en hel oreokake fra bunnen av. Med knuste oreokjeks i røren og en frisk ostekrem mellom lagene får du en vaffelkake som smaker nydelig og er flott å se på.
Vurder oppskriften

Slik gjør du

Vafler:

  1. Pisk egg og sukker sammen til tykk eggedosis.

  2. Spe med romtemperert melk og flytende Melange.

  3. Bland sammen hvetemel, bakepulver og salt og sikt inn i røren. Visp godt for å bli kvitt klumper.

  4. Knus oreokjeksene i grove biter og bland dem inn i vaffelrøren.

  5. Dekk til bollen og la røren svelle i cirka 30 minutter på kjøkkenbenken. I mellomtiden kan du lage ostekremen.

Ostekrem:

  1. Pisk sammen romtemperert kremost, Melange, siktet melis og sitronsaft til du har en jevn krem uten klumper.

  2. Pisk kald kremfløte til luftig krem i en annen bolle. Vend til slutt ostekrem og pisket krem sammen til alt er godt blandet. Oppbevar kremen kjølig til den skal brukes.

Steking og montering:

  1. Varm opp vaffeljernet og bruk flytende Melange for å forhindre at vaflene setter seg fast under stekingen.

  2. Stek vaflene og legg dem på rist. Ikke legg vaflene oppå hverandre dersom du ønsker at de skal være så sprø som mulig.

  3. Legg avkjølte oreovafler og ostekrem lagvis på et kakefat. Begynn med vaffel og avslutt med ostekrem.

  4. Tips! Er du ekstra glad i oreo, så kan du også drysse knuste oreokjeks imellom lagene med vafler og ostekrem.

  5. Pynt med vaffelkaken med knuste oreokjeks og ferske jordbær.

Antall porsjoner:

Lignende oppskrifter

Vafler uten egg

Vafler uten egg

Enkelt
30 min.
Enkle vafler

Enkel vaffelrøre

Enkelt
15 min.
Enkle glutenfrie vafler

Enkle glutenfrie vafler

Enkelt
30 min.