Vaniljefudge

Middels
40 min.
Myk vaniljefudge som smelter på tungen kan raskt bli en ny julefavoritt. De er enkle å lage og egner seg perfekt som en spiselig julegave. Oppskriften gir cirka 12 biter med vaniljefudge.
Vurder oppskriften

Slik gjør du

  1. Ha søt kondensert melk, sukker og Melange i en tykkbunnet kjele. Tilsett frøene fra vaniljestangen.

  2. Kok opp blandingen under konstant omrøring med en tresleiv. Det er viktig å røre hele tiden slik at blandingen ikke svir seg i bunnen.

  3. Kok til blandingen blir tykk og lysebrun. Har du et sukkertermometer, eller et digitalt steketermometer, skal det vise cirka 112 grader. Om du ikke har termometer, kan du koke blandingen i cirka 12 minutter.

  4. Kle en liten form (cirka 20 x 15 centimeter) med bakepapir. Hell fudgemassen over i formen og avkjøl. Skjær deretter fudgen i passende biter.

  5. Oppbevar fudge i en lufttett boks med lokk. Skill lagene med matpapir og oppbevar kjølig.  Holdbarhet er ca. 1 måned i kjøleskap og minst to uker i lufttett boks i romtemperatur. La fudgen gjerne stå i romtemperatur før servering.

  6. TIPS: Om man pisker blandingen for mye eller for kraftig, så kan margarinen begynne å skille seg og legge seg som et lag over blandingen. Da kan man prøve å la blandingen stå en stund til den er litt kaldere, og så piske forsiktig til alt er blandet sammen igjen. Se flere gode tips til vellykket fugde og flere fugde-oppskrifter her.

Antall porsjoner:

  • 1 boks søt kondensert melk (ikke Vikingmelk)
  • 100 gram sukker
  • 150 gram Melange
  • 1 stk vaniljestang, kun frø

Produkter i oppskriften

Bilde av Melange folie

Melange

Lignende oppskrifter

Brente mandler som julegave. Foto.

Brente mandler

Enkelt
40 min.
Doble serinakaker med sjokoladefyll

Doble serinakaker med sjokoladefyll

Enkelt
40 min.
Sjakkruter. Foto.

Sjakkruter

Enkelt
35 min.