Vaniljekake i langpanne

Enkelt
60 min.
Denne enkle og supersaftige langpannekaken har en nydelig smak av vanilje som alle kan like. I tillegg er den lett å lage. Den er derfor perfekt å ta med til avslutninger, bursdagsfester eller andre store sammenkomster. Ønsker du å gi kaken litt ekstra smak kan du tilsette bær, kaffe, sjokolade eller lakrispulver i glasuren. Kaken er også fin å fryse ned i mindre porsjoner.
Vurder oppskriften

Slik gjør du

KAKE:

  1. Forvarm ovnen til 180 grader og kle en liten langpanne på cirka 25×35 centimeter med bakepapir. Gnir du litt Flytende Melange i formen først vil papiret ligge stødigere.

  2. Pisk sukker og egg sammen i cirka 5 minutter til du har en tykk og luftig eggedosis.

  3. Tilsett Flytende Melange og pisk godt sammen.

  4. Sikt sammen hvetemel, bakepulver, natron, vaniljesukker og salt i en bolle. Rør sammen melk og vaniljeyoghurt i en annen bolle.

  5. Rør det tørre og det våte inn i eggeblandingen om hverandre, litt etter litt. Begynn og slutt med melblandingen.

  6. Hell kakerøren over i langpannen og stek på rist midt i ovnen i 35-40 minutter. Sjekk med en kakepinne når steketiden nærmer meg slutten, sitter det røre igjen på pinnen må kaken steke litt til.

  7. La vaniljekaken avkjøles helt i formen før den pyntes med smørkrem.

SMØRKREM:

  1. Pisk sammen romtemperert Melange, melk, melis og vaniljesukker til en glatt og fin smørkrem.

  2. Smør kremen jevnt utover den avkjølte vaniljekaken.

Antall porsjoner:

Lignende oppskrifter

Verdens beste vafler

Verdens beste vafler

Enkelt
30 min.
Klassisk eplekake. Foto.

Eplekake

Enkelt
50 min.
Muffins med glasur og bær

Saftige lyse muffins

Enkelt
40 min.