Vaniljekake i langpanne

Enkelt
60 min.
Denne enkle og supersaftige langpannekaken har en nydelig smak av vanilje som alle kan like. I tillegg er den lett å lage. Den er derfor perfekt å ta med til avslutninger, bursdagsfester eller andre store sammenkomster. Ønsker du å gi kaken litt ekstra smak kan du tilsette bær, kaffe, sjokolade eller lakrispulver i glasuren. Kaken er også fin å fryse ned i mindre porsjoner.
Vurder oppskriften

Slik gjør du

KAKE:

  1. Forvarm ovnen til 180 grader og kle en liten langpanne på cirka 25×35 centimeter med bakepapir. Gnir du litt Flytende Melange i formen først vil papiret ligge stødigere.

  2. Pisk sukker og egg sammen i cirka 5 minutter til du har en tykk og luftig eggedosis.

  3. Tilsett Flytende Melange og pisk godt sammen.

  4. Sikt sammen hvetemel, bakepulver, natron, vaniljesukker og salt i en bolle. Rør sammen melk og vaniljeyoghurt i en annen bolle.

  5. Rør det tørre og det våte inn i eggeblandingen om hverandre, litt etter litt. Begynn og slutt med melblandingen.

  6. Hell kakerøren over i langpannen og stek på rist midt i ovnen i 35-40 minutter. Sjekk med en kakepinne når steketiden nærmer meg slutten, sitter det røre igjen på pinnen må kaken steke litt til.

  7. La vaniljekaken avkjøles helt i formen før den pyntes med smørkrem.

SMØRKREM:

  1. Pisk sammen romtemperert Melange, melk, melis og vaniljesukker til en glatt og fin smørkrem.

  2. Smør kremen jevnt utover den avkjølte vaniljekaken.

Antall porsjoner:

  • KAKE
  • 300 gram sukker
  • 4 stk egg
  • 150 gram Flytende Melange
  • 300 gram hvetemel
  • 2 ts bakepulver
  • 1 ts natron
  • 2 ts vaniljesukker
  • 0.25 ts salt
  • 1.5 dl melk
  • 150 gram vaniljeyoghurt
  • SMØRKREM
  • 150 gram Melange
  • 4 ss melk
  • 250 gram melis
  • 2 ts vaniljesukker

Produkter i oppskriften

Flytende Melange

Bilde av Melange folie

Melange

Lignende oppskrifter

Verdens beste vafler

Verdens beste vafler

Enkelt
30 min.
Klassisk eplekake. Foto.

Eplekake

Enkelt
50 min.
Muffins med glasur og bær

Saftige lyse muffins

Enkelt
40 min.