Vaniljekranser

Middels
40 min.
Vaniljekranser er en delikat småkake med en karakteristisk smak av vanilje og mandler. Tradisjonelt sett skal man både kunne se og smake vaniljefrø og biter av mandler i kaken. Deigen skal helst sprøytes ut gjennom en sprøytepose for å få de spesielle rillene, men kakene kan også rulles og formes for hånd dersom man ikke har en slik pose. Denne oppskriften gir ca. 40 kaker.
Vurder oppskriften

Slik gjør du

  1. Hakk mandlene fint i en food processor. Del Melange i terninger. Tilsett Melangen og mel og kjør til en kornet masse. Tilsett vaniljesukker, egg og melk. Kjør til deigen er jevn.

  2. Fyll deigen i en sprøytepose med stjernemønster. Sprøyt kranser på bakeplate dekket med bakepapir. Del porsjonen i to, da går det lettere å lage kransene.

  3. Stek i stekeovn ved 200 grader i ca. 12 minutter, midt i ovnen. Avkjøl kakene på rist etter steking.

Antall porsjoner:

  • 75 gram mandler, skåldede, finhakkede
  • 175 gram Melange
  • 250 gram siktet hvetemel
  • 125 gram sukker
  • 2 ts vaniljesukker
  • 1 stk egg
  • 0.5 dl melk

Produkter i oppskriften

Bilde av Melange folie

Melange

Lignende oppskrifter

oppskrift på berlinerkranser

Berlinerkranser

Middels
60 min.
oppskrift på hjortetakk julekake

Hjortetakk

Middels
60 min.
Brune pinner i stabel på fjøl

Brune Pinner

Middels
40 min.