Vaniljesnurrer med bringebær

Enkelt
120 min.
Det er lite som slår nybakte snurrer med deilig fyll. Det vanligste er å fylle kanel og sukker i svingene, men i denne oppskriften har vi brukt vaniljekrem og bringebær. Resultatet er søte, syrlige og supersaftige vaniljesnurrer. Du kommer garantert til å lage disse flere ganger. Oppskriften gir cirka 16 snurrer.
Vurder oppskriften

Slik gjør du

  1. Ha hvetemel, melk, sukker, salt, vaniljesukker, egg og gjær i en bolle, og elt med kjøkkenmaskin i 15 minutter.

  2. Tilsett kald Melange i terninger og elt i 15 minutter til.

  3. Dekk bollen med plast og la deigen heve på kjøkkenbenken til den har doblet seg. Dette tar cirka 1 time.

  4. Dryss litt mel over kjøkkenbenken og ha deigen over på benken. Kjevle deigen til et rektangel på cirka 40×20 centimeter.

  5. Fordel bringebærsyltetøy og vaniljekrem over deigen. Rull deigen fra kortsiden til en pølse, og del den i 16 emner. Legg emnene på bakepapir med snittsiden opp og la de etterheve på kjøkkenbenken under klede i 1 time.

  6. Varm opp ovnen til 175 grader.

  7. Pensle snurrene med sammenvispet egg og stek i 20 minutter på 175 grader midt i ovnen.

  8. La vaniljesnurrene avkjøle på en rist før servering.

Antall porsjoner:

  • 1 kg siktet hvetemel
  • 5 dl helmelk, romtemperert
  • 150 gram sukker
  • 1 ts salt
  • 2 ts vaniljesukker
  • 1 stk egg (i deigen)
  • 50 gram fersk gjær, eller en pose tørrgjær
  • 150 gram Melange
  • 100 gram bringebærsyltetøy
  • 1 dl vaniljekrem
  • 1 stk egg (til pensling)

Produkter i oppskriften

Bilde av Melange folie

Melange

Lignende oppskrifter

Kanelboller kanelsnurrer

Kanelsnurrer

Enkelt
90 min.
Donuts med glasur. Foto.

Donuts med glasur

Middels
120 min.
Sjokoladekake i langpanne med strøssel. Foto.

Sjokoladekake i langpanne

Enkelt
55 min.