Verdens beste vafler


30 min.

I Norge har vi laget vafler siden 1700-tallet, og de hjerteformede vaffelplatene spises til både hverdag og fest. Det er aldri feil med vafler, og med denne oppskriften blir de ekstra gode og saftige. Oppskriften gir ca. 10 vafler.

Ingredienser

  • 1 dl sukker
  • 3 stk egg
  • 6 dl melk
  • 1 dl Flytende Melange med smør- og rapsolje
  • 4 dl siktet hvetemel
  • 1 ts kardemomme
  • 2 ts bakepulver
  • 2 ts vaniljesukker

Slik gjør du

  • Visp egg og sukker lett sammen.

  • Tilsett melk og Flytende Melange.

  • Bland hvetemel med kardemomme, bakepulver og vaniljesukker, og bland dette i røren.

  • Visp vaffelrøren til den er jevn og uten klumper.

  • La røren svelle på kjøkkenbenken i en halvtime før du steker vaflene.

  • Stek vaflene i et smurt vaffeljern. Husk å pensle vaffeljernet med Flytende Melange før du steker og gjerne mellom hver andre eller tredje vaffel, for å hindre at vaflene setter seg fast.

  • Serveringsforslag:

    • Margarin og ost
    • Rørte bær og rømme
    • Kaldrøkt laks, rømme, finhakket rødløk og dill
    • Spekeskinke, rømme og gressløk
    • Brie og ripsgelé
    • Vaniljekesam og friske bær
    • Vaniljekesam, eplebiter, honning og finhakkede nøtter