Baconburger med chilimajones


30 min.

Denne burgeren er toppet med bacon og en chilimajones som gir et ekstra kick til burgeren. Du kan lage chilimajonesen så mild eller så sterk som du selv ønsker, og prøv deg gjerne frem når du blander sammen majones. Vi har brukt både chilisaus og hakket chili for å gi burgeren ekstra mye smak.

Ingredienser

  • BACONURGER:
  • 400 gram kjøttdeig av svin
  • 1 ts salt
  • 0.5 ts pepper
  • 1 stk egg
  • 4 ss Mills Soyaolje
  • 8 skiver bacon
  • 4 stk hamburgerbrød
  • 4 blader crispisalat
  • 8 skiver tomat
  • 1 stk liten løk, i skiver
  • 2 stk avokado, i skiver
  • CHILIMAJONES:
  • 165 gram Mills Ekte Majones
  • 1 ss sriracha chilisaus
  • 1 ts sitronsaft
  • 1 stk chili, finhakket (valgfritt)

Slik gjør du

  • Baconburger:

  • Tips! Burgeren er laget av svinekjøttdeig, men du kan fint bruke kjøttdeig av storfe eller kyllingkjøttdeig om du foretrekker det.

  • Ha svinekjøttdeig, salt, pepper og egg i en bolle, og bland det godt sammen. Form massen til fire runde burgere.

  • Varm opp en stekepanne med Mills Soyaolje på middels varme. Stek hamburgerne i cirka 5 minutter på hver side, til de er gjennomstekt.

  • Stek bacon i en stekepanne på middels sterk varme i to minutter på hver side, eller til du har ønsket konsistens. Legg baconet på kjøkkenpapir for å trekke ut overskuddsfett.

  • Stek snittflatene på burgerbrødene i en tørr panne i cirka to minutter.

  • Chilimajones:

  • Ha Mills Majones, chilisaus, sitronsaft og finhakket chili i en bolle og rør godt sammen.

  • Server baconburgerne i hamburgerbrød med salat, chilimajones, tomat, bacon, og skiver med løk og avokado. Smør et lag chilimajones på snittflaten på burgerbrødtoppen om du vil ha en ekstra saftig burger.

  • Tips! Har du ikke tid til å lage chilimajonesen selv? Prøv Mills middags-mayo med chili, en smaksmajones med ekstra kick.