Blåskjell med pommes frites og aioli


25 min.

Blåskjell med pommes frites og aioli, også kjent som moules frites, er en belgisk klassiker som smaker nydelig og er enkel å tilberede. Aioli kan du lett lage selv ved å blande Mills majones med litt hvitløk.

Ingredienser

  • 1 stk hvitløksfedd
  • 1 pk Mills Ekte Majones
  • Salt og pepper
  • 1 kg blåskjell
  • 2 stk sjalottløk
  • 1 ss olivenolje
  • 2 dl hvitvin
  • 2 dl kremfløte
  • 1 pk pommes frites, frosne

Slik gjør du

  • Press hvitløkfeddet og bland det med Mills majones. Smak til med salt og pepper.

    Sett blandingen i kjøleskapet mens du lager resten av retten, slik at smakene får satt seg.

    Stek pommes frites etter anvisning på pakken.

    Vask blåskjellene godt i rennende kaldt vann. Kast skjell som ikke åpner seg når du gir dem et lite kakk.

    Finhakk sjalottløk og fres den i olje i en stor gryte til den er myk, i cirka 2 minutter. Ha i blåskjellene og rør godt.

    Hell på vin og kok opp under lokk. La det småkoke i 3 minutter.

    Ha så i fløten og kok videre under lokk til alle skjellene har åpnet seg, det vil ta cirka 2-3 minutter. Rist litt på gryta underveis. Skjellene som ikke har åpnet seg under damping kan du kaste.

    Server blåskjellene med kraften i en skål eller en liten gryte, med nystekte pommes frites og aioli ved siden av.