Eple- og peanøttsmørsnurrer

Enkelt
120 min.
Epler og peanøttsmør er en uslåelig kombinasjon mange allerede har oppdaget. Vi har tatt denne nydelige duoen og puttet den i luftige og saftige snurrer som umiddelbart blir en ny favoritt. Snurrene kan fryses ned og tas opp når du får gjester eller bare lyst på noe godt. Oppskriften gir 16 store snurrer.
Vurder oppskriften

Slik gjør du

Gjærdeig:

Ha hvetemel, melk, sukker, salt, vaniljesukker, egg og gjær i en bolle og elt med kjøkkenmaskin i 15 minutter.

Tilsett kald Melange i terninger og elt i 15 minutter til.

Dekk bollen med plast og la deigen heve på kjøkkenbenken i 1 time.

Fyll:

Kjevle ut deigen til et rektangel på ca. 40×20 cm.

Smør et tynt lag peanøttsmør over hele deigen.

Kutt eplene i små biter og fordel eplebitene over deigen. Dryss over sukker og kanel.

Snurrer:

Brett den ene langsiden inn mot midten og deretter den andre langsiden over den andre, slik at deigen er i tre lag.

Del deigen i 16 like store strimler. Hold en strimmel med begge hender og vri den i motsatte retninger cirka 5 ganger. Samle endene på undersiden og legg på et bakepapir.

Etterhev snurrene under kjøkkenklede i 30 minutter.

Varm opp ovnen til 175 grader.

Pensle snurrene med egg og stek dem midt i ovnen i 20 minutter. La snurrene avkjøle på en rist.

Antall porsjoner:

Lignende oppskrifter

Peanøtt- og bananbrød

Peanøtt- og bananbrød

Enkelt
60 min.
Brownie

Brownie med peanøttsmør

Enkelt
50 min.
Fruktspyd med peanøtt- og sjokoladedipp. Foto.

Fruktspyd med peanøtt- og sjokoladedipp

Enkelt
30 min.