Fylt butterdeig med frisk eggesalat


35 min.

Fylte butterdeigskopper, eller «vol au vent» som de også er kjent som, ser imponerende ut, men er overraskende enkle å lage. Vi har fylt de med en frisk eggesalat som passer både til frokost, brunsj og til koldtbordet.

Ingredienser

  • 4 stk egg
  • 450 gram butterdeigsplater
  • 2 ss Flytende Melange
  • 2 stk vårløk
  • 165 gram Mills Ekte Majones
  • 1 ss sitronsaft
  • 1 ts salt
  • 0.5 ts pepper

Slik gjør du

  • Varm opp ovnen til 200 grader.

  • Kok eggene i cirka 10 minutter til de er hardkokte og avkjøl.

  • Best resultat får du ved å bruke et muffinsbrett, men du kan også lage disse uten. Muffinsbrettet hjelper butterdeigen å holde seg på plass under steking slik at de blir så rette så mulig.

  • Stikk ut sirkler av butterdeigen på cirka 4 centimeter i diameter ved å bruke en kakeutstikker eller et smalt glass. Du skal få minst 18 hele sirkler av butterdeigsplatene.

  • Hold 6 av disse sirklene hele, mens du stikker ut mindre sirkler på cirka 2 centimeter i diameter på resten, slik at de får et hull i midten. Pensle alle sirklene godt med flytende Melange.

  • Legg de hele sirklene i bunnen av en muffinsform, eller rett på et bakepapir dersom du ikke har muffinsform. Prikk bunnene med en gaffel, for å unngå at de hever seg opp like høyt som sidene. Legg deretter på to sirkler med hull oppå de hele.

  • Stek i ovnen i 10 minutter og avkjøl på en rist.

  • Eggesalat:

  • Finhakk vårløken. Ha majones, vårløk, sitronsaft, salt og pepper i en bolle og bland godt sammen.

  • Finhakk de kokte eggene og vend de inn i majonesblandingen.

  • Fyll de stekte butterdeigene med eggesalaten og server.

  • Tips! Overflødig butterdeig kan fryses på nytt, slik at du kan bruke restene ved en annen anledning.