Fylte egg med avokado og bacon


20 min.

Fylte egg er en populær rett både på frokostbordet og på koldtbordet, som i tillegg til å smake godt, også ser lekre ut. Denne varianten av fylte egg er kremet med både majones og avokado, og smaker nydelig sammen med det salte sprøstekte baconet og krydret jalapeno.

Ingredienser

  • 4 stk egg
  • 2 ss Flytende Melange
  • 1 stk baconskive
  • 0.5 stk avokado
  • 50 gram Mills Ekte Majones
  • 0.25 ts salt
  • 0.25 ts pepper
  • 0.5 stk jalapeno, fersk eller syltet (valgfritt)

Slik gjør du

  • Kok eggene til de er hardkokte og la de avkjøle under rennende kaldt vann.

  • Lurer du på hvordan du får perfekt kokte egg? Tipsene finner du her.

  • Varm opp en stekepanne på middels høy varme med Flytende Melange. Stek baconet til det er sprøstekt, ca. 2 minutter på hver side, og la det renne av seg på en tallerken med kjøkkenpapir.

  • Skrell eggene og del de i to på langs. Fjern eggeplommene med en teskje og ha eggeplommene over i en liten bolle. Sett eggehvitene på et serveringsfat.

  • Bland sammen eggeplommer, avokado, majones, salt og pepper, og mos det godt sammen med en gaffel. Ha blandingen over i en sprøytepose og fyll eggehvitene med fyllet.

  • Del baconet i små biter og dryss over eggene. Topp med litt finhakket jalapeno dersom du vil ha litt ekstra smak på de fylte eggene.

  • Tips! Vil du også prøve fylte egg med eggekrem, kaviar og dill? Sjekk denne oppskriften.