Iskake med peanøtter og sjokolade

Middels
60 min.
Denne iskaken gir deg den ultimate kombinasjonen av søtt og salt, med søt sjokolade- og vaniljeiskrem og salte peanøtter. Iskaken bør helst forberedes dagen i forveien siden den trenger noen timer i fryseren før den er klar. Et smart triks for å unngå at den smelter og mister formen så fort den kommer ut av fryseren, er å tilsette litt gelatin i iskremblandingen – dette kan du velge bort om du ønsker. En iskake gir nok til 12 porsjoner.
Vurder oppskriften
Få oppskriften

Slik gjør du

Bunn:

Sett ovnen på 175 grader.

Piske eggehvitene stive med en kjøkkenmaskin på middels hastighet. Øk hastigheten til høy og tilsett melisen. Pisk videre i 1 minutt.

Varm opp peanøttsmøret i en liten kjele på middels varme eller i en liten skål i mikrobølgeovnen på middels styrke til det er flytende. Vend det forsiktig inn i eggehvitemassen.

Legg bakepapir på bunnen på en 24 cm kakeform. Ha eggehvitemassen over i kakeformen og stek på midterste rille i ovnen i 30 minutter.

La bunnen avkjøle helt før du tilsetter iskremblandingen.

Iskrem:

Legg gelatinplatene i en bolle og dekk de helt med kaldt vann. La de stå i 5 minutter.

Klem ut vannet av gelatinplatene og bland de sammen med kokende vann slik at gelatinen smelter. La den stå i romtemperatur.

Pisk sammen eggeplommene og sukkeret i en bolle.

Pisk kremfløten stiv sammen med vaniljesukker i en annen bolle.

Vend eggeplommeblandingen forsiktig inn i kremfløten.

Hakk sjokoladen i små biter og vend den forsiktig inn i iskremblandingen.

Hell over den smeltede gelatinblandingen i en tynn stråle mens du rører forsiktig om.

Ha iskremblandingen over i kakeformen med den avkjølte bunnen. Dekk til med folie eller plast, og la den stå i fryseren i minst 4 timer.

Servering:

Smelt sjokolade i en kjele og fordel den over toppen av iskaken. Dryss over salte peanøtter.

 

Tips! La iskaken stå i kjøleskapet i 30 minutter før servering, så får den perfekt serveringstemperatur.

Antall porsjoner:

  • BUNN:
  • 4 stk eggehviter
  • 150 gram melis
  • 150 gram Mills Peanut butter
  • ISKREM:
  • 4 stk gelatinplater
  • 4 stk eggeplommer
  • 100 gram sukker
  • 4 dl kremfløte
  • 2 ts vaniljesukker
  • 0.5 dl kokende vann
  • 100 gram mørk kokesjokolade
  • TOPPING:
  • 50 gram mørk kokesjokolade
  • 3 ss salte peanøtter

Produkter i oppskriften

Mills peanut butter

Mills Peanut butter

Lignende oppskrifter

Peanøttfudge

Peanøttfudge

Enkelt
80 min.
dessert_quesadilla

Dessertquesadilla

Enkelt
15 min.
Peanøtt- og bananbrød

Peanøtt- og bananbrød

Enkelt
60 min.