Iskake med peanøtter og sjokolade

Middels
60 min.
Denne iskaken gir deg den ultimate kombinasjonen av søtt og salt, med søt sjokolade- og vaniljeiskrem og salte peanøtter. Iskaken bør helst forberedes dagen i forveien siden den trenger noen timer i fryseren før den er klar. Et smart triks for å unngå at den smelter og mister formen så fort den kommer ut av fryseren, er å tilsette litt gelatin i iskremblandingen – dette kan du velge bort om du ønsker. En iskake gir nok til 12 porsjoner.
Vurder oppskriften

Slik gjør du

Bunn:

  1. Sett ovnen på 175 grader.

  2. Piske eggehvitene stive med en kjøkkenmaskin på middels hastighet. Øk hastigheten til høy og tilsett melisen. Pisk videre i 1 minutt.

  3. Varm opp peanøttsmøret i en liten kjele på middels varme eller i en liten skål i mikrobølgeovnen på middels styrke til det er flytende. Vend det forsiktig inn i eggehvitemassen.

  4. Legg bakepapir på bunnen på en 24 cm kakeform. Ha eggehvitemassen over i kakeformen og stek på midterste rille i ovnen i 30 minutter.

  5. La bunnen avkjøle helt før du tilsetter iskremblandingen.

Iskrem:

  1. Legg gelatinplatene i en bolle og dekk de helt med kaldt vann. La de stå i 5 minutter.

  2. Klem ut vannet av gelatinplatene og bland de sammen med kokende vann slik at gelatinen smelter. La den stå i romtemperatur.

  3. Pisk sammen eggeplommene og sukkeret i en bolle.

  4. Pisk kremfløten stiv sammen med vaniljesukker i en annen bolle. Vend eggeplommeblandingen forsiktig inn i kremfløten.

  5. Hakk sjokoladen i små biter og vend den forsiktig inn i iskremblandingen.

  6. Hell over den smeltede gelatinblandingen i en tynn stråle mens du rører forsiktig om.

  7. Ha iskremblandingen over i kakeformen med den avkjølte bunnen. Dekk til med folie eller plast, og la den stå i fryseren i minst 4 timer.

Servering:

  1. Smelt sjokolade i en kjele og fordel den over toppen av iskaken. Dryss over salte peanøtter.

  2. Tips! La iskaken stå i kjøleskapet i 30 minutter før servering, så får den perfekt serveringstemperatur.

Antall porsjoner:

  • BUNN:
  • 4 stk eggehviter
  • 150 gram melis
  • 150 gram Mills Peanut Butter
  • ISKREM:
  • 4 stk gelatinplater
  • 4 stk eggeplommer
  • 100 gram sukker
  • 4 dl kremfløte
  • 2 ts vaniljesukker
  • 0.5 dl kokende vann
  • 100 gram mørk kokesjokolade
  • TOPPING:
  • 50 gram mørk kokesjokolade
  • 3 ss salte peanøtter

Produkter i oppskriften

Mills Peanut Butter

Mills Peanut Butter

Lignende oppskrifter

Iskrem på pinne med banan og peanøtt. Foto.

Hjemmelaget pinneis med banan og peanøttsmør

Enkelt
20 min.
Snickerskake med peanøttsmør

Snickerskake

Middels
70 min.
Enkel ostekake med peanøttsmør

Enkel ostekake med peanøttsmør

Enkelt
30 min.