Iskake med peanøtter og sjokolade


60 min.

Denne iskaken gir deg den ultimate kombinasjonen av søtt og salt, med søt sjokolade- og vaniljeiskrem og salte peanøtter. Iskaken bør helst forberedes dagen i forveien siden den trenger noen timer i fryseren før den er klar. Et smart triks for å unngå at den smelter og mister formen så fort den kommer ut av fryseren, er å tilsette litt gelatin i iskremblandingen – dette kan du velge bort om du ønsker. En iskake gir nok til 12 porsjoner.

Ingredienser

  • BUNN:
  • 4 stk eggehviter
  • 150 gram melis
  • 150 gram Mills Peanut Butter
  • ISKREM:
  • 4 stk gelatinplater
  • 4 stk eggeplommer
  • 100 gram sukker
  • 4 dl kremfløte
  • 2 ts vaniljesukker
  • 0.5 dl kokende vann
  • 100 gram mørk kokesjokolade
  • TOPPING:
  • 50 gram mørk kokesjokolade
  • 3 ss salte peanøtter

Slik gjør du

  • Bunn:

  • Sett ovnen på 175 grader.

  • Piske eggehvitene stive med en kjøkkenmaskin på middels hastighet. Øk hastigheten til høy og tilsett melisen. Pisk videre i 1 minutt.

  • Varm opp peanøttsmøret i en liten kjele på middels varme eller i en liten skål i mikrobølgeovnen på middels styrke til det er flytende. Vend det forsiktig inn i eggehvitemassen.

  • Legg bakepapir på bunnen på en 24 cm kakeform. Ha eggehvitemassen over i kakeformen og stek på midterste rille i ovnen i 30 minutter.

  • La bunnen avkjøle helt før du tilsetter iskremblandingen.

  • Iskrem:

  • Legg gelatinplatene i en bolle og dekk de helt med kaldt vann. La de stå i 5 minutter.

  • Klem ut vannet av gelatinplatene og bland de sammen med kokende vann slik at gelatinen smelter. La den stå i romtemperatur.

  • Pisk sammen eggeplommene og sukkeret i en bolle.

  • Pisk kremfløten stiv sammen med vaniljesukker i en annen bolle. Vend eggeplommeblandingen forsiktig inn i kremfløten.

  • Hakk sjokoladen i små biter og vend den forsiktig inn i iskremblandingen.

  • Hell over den smeltede gelatinblandingen i en tynn stråle mens du rører forsiktig om.

  • Ha iskremblandingen over i kakeformen med den avkjølte bunnen. Dekk til med folie eller plast, og la den stå i fryseren i minst 4 timer.

  • Servering:

  • Smelt sjokolade i en kjele og fordel den over toppen av iskaken. Dryss over salte peanøtter.

  • Tips! La iskaken stå i kjøleskapet i 30 minutter før servering, så får den perfekt serveringstemperatur.