Det er ikke uten grunn at cæsarsalaten er verdens mest spiste salat. Helt siden Caesar Cardini laget den for første gang i 1924, har cæsarsalaten trollbundet med sin friske smak av krydder, sitrus og ansjos. Er du skeptisk til ansjos, bør du vite at det er nettopp denne ingrediensen som tilfører dressingen det lille ekstra, med mild saltsmak og mye umami. Cæsarsalaten består av romanosalat, cæsardressing, parmesan og brødkrutonger, mens vi har tilsatt litt kylling for å gjøre den mer mettende. Cæsarsalaten passer ypperlig både til lunsj og middag.

Ingredienser

2 porsjon

Cæsardressing

1 ss dijonsennep
2 fedd hvitløk
1 stk sitron, saften
1 ts Worcestershiresaus
1 ts hvitvinseddik
4 stk ansjosfileter
1 ss sukker
20 gram parmesan

Kylling

300 gram kyllingbryst
0.5 ts salt
0.5 ts pepper

Salat

1 stk romanosalat
1 pk brødkrutonger
20 gram parmesan

Produkter i oppskriften

Tube med Mills Ekte Majones
Mills Ekte Majones
Mills Ekte Majones er den originale majonesen, og smaken som nordmenn har foretrukket siden 1951. Les mer

Slik gjør du

Cæsardressing

Salat

Hva synes du om oppskriften?

Kommentarer