Kyllingburger med urtemajones


30 min.

Denne kyllingburgeren er laget med kyllingfilet, og er enkel å lage. Vi har toppet den med en smakfull urtemajones med timian og persille, som sammen med avokado og bacon, gjør dette til en saftig og smakfull burger.

Ingredienser

  • KYLLINGBURGER;
  • 4 stk kyllingfileter
  • 1 ts salt
  • 0.5 ts pepper
  • 2 ss Mills Soyaolje
  • 4 skiver bacon
  • 2 stk avocado, i skiver
  • 4 stk hamburgerbrød
  • 50 gram ruccolasalat
  • URTEMAJONES:
  • 165 gram Mills Ekte Majones
  • 1 ts fersk timian, finhakket
  • 1 ts fersk persille, finhakket
  • 1 ts sitronsaft
  • 1 fedd hvitløk, presset

Slik gjør du

  • Kyllingburger:

  • Dryss på salt og pepper på kyllingfiletene.

  • Varm opp en stekepanne med Mills Soyaolje på middels varme. Stek kyllingfiletene i 2 minutter på hver side for å få smakfull stekeskorpe.

  • Legg på et lokk eller dekk stekepannen med aluminiomsfolie, og skru ned til lav temperatur. La kyllingfileten ettersteke i 6 til 8 minutter, avhengig av tykkelsen på kyllingfileten. Bruk gjerne et steketermometer. Når kjernen holder 68 grader er kyllingfileten klar.

  • Skjær kyllingfiletene i tykke skiver eller servere hele fileten i burgeren.

  • Stek baconskiver i en stekepanne på middels varme i cirka 2 minutter på hver side, eller til du har fått ønsket konsistens.

  • Del avokadoen i skiver.

  • Stek snittflatene på burgerbrødene i en tørr panne i cirka to minutter.

  • Urtemajones:

  • Lag urtemajonesen ved å blande sammen majones, finhakket timian og persille, sitronsaft og presset hvitløk.

  • Server kyllingburgerne i hamburgerbrød med ruccolasalat, kyllingfilet, urtemajones, bacon og skiver av avokado på toppen. Smør gjerne litt urtemajones på snittflaten på burgerbrødtoppen om du vil ha en ekstra saftig burger.

  • Tips! Har du ikke tid til å lage urtemajonesen selv? Prøv Mills middags-mayo med urter, en frisk smaksmajonesene på flaske.