Ovnsbakt blomkål er lett å lage, smaker utrolig godt og er en nydelig rett i seg selv. En lettvint peanøttsaus gir deilige thaiinspirerte smaker, og med kokt ris og frisk agurksalat har du middagen på bordet på rundt 30 minutter.

Ingredienser

4 porsjon

Peanøttsaus

0.5 stk løk
2 fedd hvitløk
1 boks kokosmelk (400 ml)
1.5 ts chiliflak (valgfritt)
1.5 ts malt ingefær
0.5 ts salt
1 ss limesaft

Ovnsbakt blomkål

2 stk blomkål
1 ts grovt flaksalt
0.5 ts pepper

Agurksalat

1 stk agurk
1 stk rødløk
4 ss vann
4 ss riseddik
1 ss sukker
1 ts salt

Til servering

2 dl jasminris
2 ss fersk koriander

Produkter i oppskriften

Mills Peanut Butter
Mills Peanut Butter
Mills Peanut Butter er et naturlig kosepålegg, rikt på nøtter som smaker godt og gir energi. Les mer

Kommentarer

  • Kristine

    Mmm. Utrolig godt!! Takk for oppskriften.

    • Cecilie,

      Takk til deg for tilbakemeldingen, Kristine! Det var hyggelig å høre at blomkålen falt i smak, og lykke til med matlagingen 🙂

  • Sara

    Retten var nydelig, kjempegod saus!!

    • Cecilie,

      Godt å høre at både blomkål og saus falt i smak, Sara! Kos deg med matlagingen! 😊

  • Marina

    Hadde vært bedre uten sausen, etter min smak:)

    • Cecilie,

      Hei Marina! Leit å høre at ikke sausen falt helt i smak i denne blomkålretten. Et tips kan være å bruke en søt chilisaus isteden. Takk for tilbakemeldingen, og god mandag videre til deg 😊