Ovnsbakt blomkål med peanøttsaus

Enkelt
30 min.
Ovnsbakt blomkål er lett å lage, smaker utrolig godt og er en nydelig rett i seg selv. En lettvint peanøttsaus gir deilige thaiinspirerte smaker, og med kokt ris og frisk agurksalat har du middagen på bordet på rundt 30 minutter.
Vurder oppskriften

Slik gjør du

  1. Sett ovnen på 220 grader.

Peanøttsaus:

  1. Finhakk løk og hvitløk.

  2. Varm Mills soyaolje i en kasserolle på medium varme og surr løken og hvitløken i 3 til 5 minutter til den er blank og myk.

  3. Visp inn kokosmelk og peanøttsmør. La sausen småkoke i 5 minutter.

  4. Smak til chili, ingefær, salt og limesaft.

Ovnsbakt blomkål:

  1. Del blomkålhodene i 2 cm tykke skiver og pensle blomkålskivene på begge sider med Mills soyaolje og krydre med salt og pepper.

  2. Legg blomkålskivene på et stekebrett kledd med bakepapir og smør cirka 1 teskje peanøttsaus på toppen av blomkålskivene.

  3. Stek midt i ovnen i ovnen i cirka 20 minutter til blomkålen er mør og har fått fin stekefarge. Stikk en spiss kniv i stilken for å kjenne om blomkålskivene er møre. Det kan gjerne være litt motstand.

Agurksalat:

  1. Skjær agurk og rødløk i tynne skiver. Bruk gjerne mandolin eller ostehøvel.

  2. Rør sammen vann, riseddik, sukker og salt til en lake. La agurkskivene og rødløken marinere i laken til blomkålskivene er ferdig bakt.

  3. Tips! Har du ikke riseddik kan du erstatte den med vanlig eddik. Siden den har litt sterkere smak enn riseddiken, er det fint å smake seg litt frem.

Til servering:

  1. Kok ris som anvist på pakningen. Finhakk fersk koriander rett før servering.

  2. Server ovnsbakt blomkål sammen med resten av peanøttsausen, agurksalat, kokt ris og finhakket koriander.

Antall porsjoner:

  • PEANØTTSAUS:
  • 0.5 stk løk
  • 2 fedd hvitløk
  • 1.5 ss Mills Soyaolje
  • 1 boks kokosmelk (400 ml)
  • 150 gram Mills Peanut Butter
  • 1.5 ts chiliflak (valgfritt)
  • 1.5 ts malt ingefær
  • 0.5 ts salt
  • 1 ss limesaft
  • OVNSBAKT BLOMKÅL:
  • 2 stk blomkål
  • 2 ss Mills Soyaolje
  • 1 ts grovt flaksalt
  • 0.5 ts pepper
  • AGURKSALAT:
  • 1 stk agurk
  • 1 stk rødløk
  • 4 ss vann
  • 4 ss riseddik
  • 1 ss sukker
  • 1 ts salt
  • TIL SERVERING:
  • 2 dl jasminris
  • 2 ss fersk koriander

Lignende oppskrifter

Gado-gado med peanøttsaus

Gado-gado med peanøttsaus

Enkelt
40 min.
Vegetarburger med peanøtter

Vegetarburger med peanøtter og hvitløksdressing

Enkelt
30 min.
Vegetargryte med søtpoteter og peanøtter

Vegetargryte med søtpotet og peanøtter

Enkelt
30 min.