Ovnsbakte potetbåter med røkt paprikamajones


45 min.

Ovnsbakte potetbåter er et fint alternativ til pommes frites om du ikke vil bruke tid på å fritere. At potetene kan beholde skallet på gjør også potetbåter til et enkelt alternativ, og passer ekstra godt hvis du skal lage tilbehør til mange. En røkt paprikamajones er perfekt følge til nystekte potetbåter, og smaker også nydelig til fiskeburger eller andre fiskeretter av hvit fisk.

Ingredienser

  • OVNSBAKTE POTETBÅTER:
  • 8 stk poteter
  • 4 ss Mills Soyaolje
  • 4 fedd hvitløk
  • 1 ss tørket rosmarin, timian eller oregano
  • 1 ss flaksalt
  • RØKT PAPRIKAMAJONES:
  • 165 gram Mills Ekte Majones
  • 1 ss røkt paprikapulver
  • 1 ts dijonsennep
  • 1 ss fersk bladpersille, hakket

Slik gjør du

  • Ovnsbakte potetbåter:

  • I denne oppskriften har vi brukt 8 poteter som tilsammen utgjør 2,4 kg.

  • Sett på ovnen på 220 grader.

  • Skyll potetene godt. Del hver potet i seks båter. Behold skallet på.

  • Bland Mills Soyaolje med krydder og salt. Fordel potetene og hele hvitløksfedd i en ildfast form.

  • Dryss over krydderoljen og vend potetene til de er dekket av olje.

  • Sett potetbåtene i en varm ovn i cirka 30 minutter til potetene er gylne og sprø. Du kan bruke en spiss kniv for å se om potetene er møre.

  • Røkt paprikamajones:

  • Lag røkt paprikamajones ved å ha Mills majones, røkt paprikapulver, dijonsennep og hakket persille i en bolle . Rør det hele sammen til du har en jevn blanding.

  • Spis potetbåtene og paprikamajonesen sammen, eller server som tilbehør til hamburger.