Peanøttkake i langpanne

Enkelt
60 min.
Denne peanøttkaken er enkel og rask å røre sammen, og stekes i en langpanne på omtrent en halvtime. Det tykke laget med peanøttglasur på toppen gjør kaken ekstra saftig og fullstendig uimotståelig!
Vurder oppskriften

Slik gjør du

Peanøttkake:

  1. Sett ovnen på 180 grader.

  2. Pisk sammen peanøttsmør, flytende Melange og brunt sukker til en kremet masse. Bland inn et og et egg uten å røre for mye.

  3. Sikt sammen alle de tørre ingrediensene. Tilsett så de siktede, tørre ingrediensene og kefir om hverandre i peanøttsmørblandingen, og bland sammen til en jevn røre uten å jobbe for mye med den. Begynn og avslutt med det tørre. På denne måten unngår du for mye røring som kan gjøre at kaken blir seig og kompakt.

  4. Pensle en langpanne (ca. 25 x 35 cm) med flytende Melange eller kle med bakepapir. Hell i kakerøren.

  5. Stek kaken midt i ovnen i 30 minutter. Stikk en kakenål eller trepinne i midten av kaken for å sjekke om den er ferdig stekt. Når deigen ikke henger igjen på pinnen er kaken ferdig.

  6. Ta kaken ut av ovnen og avkjøl helt før den pyntes med glasur.

Glasur:

  1. Pisk sammen romtemperert peanøttsmør og Melange. Sikt inn melis og bland godt.

  2. Spe med kremfløte til du har en myk og smørbar glasur.

  3. Smør peanøttsmørkremen utover den avkjølte kaken.

Antall porsjoner:

Lignende oppskrifter

Snickerskake med peanøttsmør

Snickerskake

Middels
70 min.
Iskake med peanøtter og sjokolade. Foto.

Iskake med peanøtter og sjokolade

Middels
60 min.
Eple- og peanøttsmørsnurrer. Foto.

Eple- og peanøttsmørsnurrer

Enkelt
120 min.