Peanøttkake i langpanne


60 min.

Denne peanøttkaken er enkel og rask å røre sammen, og stekes i en langpanne på omtrent en halvtime. Det tykke laget med peanøttglasur på toppen gjør kaken ekstra saftig og fullstendig uimotståelig!

Ingredienser

  • PEANØTTKAKE:
  • 75 gram Mills Peanut Butter
  • 0.75 dl Flytende Melange
  • 175 gram brunt sukker
  • 2 stk egg
  • 450 gram siktet hvetemel
  • 1 ts vaniljesukker
  • 2 ts bakepulver
  • 1 ts natron
  • 0.5 ts salt
  • 3 dl kefir
  • GLASUR:
  • 250 gram Mills Peanut Butter
  • 100 gram Melange - klassikeren siden 1919
  • 375 gram melis
  • 1.5 dl kremfløte

Slik gjør du

  • Peanøttkake:

  • Sett ovnen på 180 grader.

  • Pisk sammen peanøttsmør, olje og brunt sukker til en kremet masse. Bland inn et og et egg uten å røre for mye.

  • Sikt sammen alle de tørre ingrediensene. Tilsett det tørre og kefir om hverandre i peanøttsmørblandingen, og bland sammen til en jevn røre uten å jobbe for mye med den. Begynn og avslutt med det tørre. På denne måten unngår du for mye røring som kan gjøre at kaken blir seig og kompakt.

  • Pensle en langpanne (ca. 25 x 35 cm) med Flytende Melange eller kle med bakepapir. Hell i kakerøren.

  • Stek kaken midt i ovnen i 30 minutter. Stikk en kakenål eller trepinne i midten av kaken for å sjekke om den er ferdig stekt. Når deigen ikke henger igjen på pinnen er den ferdig.

  • Ta kaken ut av ovnen og avkjøl helt før den pyntes med glasur.

  • Glasur:

  • Pisk sammen romtemperert peanøttsmør og Melange. Sikt inn melis og bland godt.

  • Spe med kremfløte til du har en myk og smørbar glasur. Smør peanøttsmørkremen utover den avkjølte kaken.