Peanøttknekkebrød

Enkelt
90 min.
Knasende sprø og sunne knekkebrød du enkelt kan lage hjemme. Holder seg godt i lukket boks og er perfekt til frokosten eller som mellommåltid med godt pålegg.
Vurder oppskriften

Slik gjør du

  1. Hakk nøttene og solsikkekjernene, bruk gjerne en food processor i noen sekunder. Smelt peanøttsmøret på lav varme og bland alt det tørre før du rører inn peanøttsmøret og 4 dl av vannet, resten av vannet kan du tilsette om røren blir for tykk. La stå og svelle i minst 10 min.

  2. Sett ovnen på 150 °C varmluft. Fordel røren på to brett dekket med bakepapir og stek i 10 min. Deretter tar du brettene ut og markerer ruter med en pizzaskjærer eller kniv. Stek videre i ca. 50 min til knekkebrødene er gylne og sprø. Avkjøl på en rist før du knekker dem opp i ruter. Oppbevar i en tett boks.

  3. NB: du kan godt steke begge brettene samtidig, men bytt da plass på brettene ca. halvveis ut i steketiden så de stekes jevnt.

    Tips: hvis et knekkebrød ikke kjennes helt tørt ut når det er avkjølt, kan du la det ligge ute over natten og tørke.

Antall porsjoner:

  • 50 g hakkede peanøtter
  • 50 g hakkede mandler
  • 50 g hakkede solsikkekjerner
  • 50 g sesamfrø
  • 50 g linfrø
  • 1 ss fiberhusk
  • 3 ss Mills Peanut Butter
  • 1 ts salt
  • 5 dl vann

Produkter i oppskriften

Mills Peanut Butter

Mills Peanut Butter

Lignende oppskrifter

Egg_og_purresalat

Egg- og purresalat

Enkelt
20 min.
Peanøttsmør med banan og jordbær

Rundstykke med peanøttsmør, banan og jordbær

Enkelt
5 min.
Peanøttsmoothie

Peanøttsmoothie

Enkelt
10 min.