Pommes frites med varm cheddardipp


60 min.

Gode pommes frites er sprø utenpå og myke inni. Dette oppnår du ved å koke potetene møre først, for så å sile av vannet og la all fuktighet dampe ut av poteten før du friterer dem. Når potetene er fritert er det viktig å la oljen renne godt av potetene for at de ikke skal bli myke. Server dem med en varm og kremet cheddardipp for å ta smaksopplevelsen til nye høyder.

Ingredienser

  • POMMES FRITES:
  • 8 stk poteter, store og kokefaste (asterix, amandine eller beate)
  • 1 liter Mills Soyaolje
  • 1 ts salt
  • VARM CHEDDARDIPP:
  • 2.5 dl cheddar, revet
  • 1 dl Mills Ekte Majones
  • 1 dl rømme
  • 2 ss jalapeno, hakket

Slik gjør du

  • Pommes frites:

  • I denne oppskriften har vi brukt 8 poteter som tilsammen utgjør 2,4 kg.

  • Skrell potetene og skjær dem i staver på cirka 6 x 2 centimeter. Skyll potetstavene godt i iskaldt vann for å få dem til å slippe noe av stivelse, som lett kan bli brent.

  • Kok opp potetstavene i en gryte med kaldt vann. La potetstavene koke til de er møre. Sil av vannet og la potetene dampe av seg før du fortsetter. Dette tar cirka 10 minutter.

  • Varm en kjele med olje til temperaturen er cirka 160 grader. Du kan teste ved å stikke et treskaft i oljen. Bobler det godt rundt skaftet er oljen varm nok. Se tips nederst i saken på hvordan du trygt friterer poteter.

  • Friterer en fjerdedel av potetstavene. Har du all poteten i oljen med en gang, så vil temperaturen synke og potetene blir kokt istedenfor fritert.

  • Når potetstavene føles lettere i vekt og har fått en fin og gyllen skorpe tar du dem ut med en hullsleiv. Legg dem over på en rist med kjøkkenpapir.

  • Når du har fritert alle potetstavene legger du alle sammen tilbake i gryten og friterer i cirka fem minutter til, for å gi dem ekstra farge og knas.

  • Ta pommes fritesene ut og legg dem over på en rist med tørkepapir. Salt dem med lett hånd mens de er varme.

  • Varm cheddardipp:

  • Lag varm cheddardip ved å blande sammen revet cheddar, Mills majones, rømme og hakket jalapeno i en gryte med slippbelegg på middels varme.

  • Rør under oppvarming til osten er smeltet og du har en jevnt blandet dipp.

  • Server pommes fritesene som tilbehør til hamburger eller med som snacks sammen med dippen.