Potetsalat med sennepssaus


45 min.

Lyst til å gi potetsalaten en ny vri? Dette er en kremet og smakfull variant av en klassiker som kan serveres året rundt. Potetsalat med sennepssaus smaker nydelig til både gravlaks, juleskinke og ribbe, og kan fint lages dagen i forveien om du venter gjester til julelunsj.

Ingredienser

  • 600 gram poteter
  • 2 ss sylteagurk, finhakket
  • 0.5 dl gressløk, finhakket
  • 0.5 stk rødløk
  • 2 stk vårløk
  • 2 dl lettrømme
  • 165 gram Mills Ekte Majones
  • 3 ss dijonsennep
  • 0.5 ts salt
  • 0.5 ts pepper

Slik gjør du

  • Vask potetene godt under rennende vann.

  • Finhakk sylteagurk, gressløk, rødløk og vårløk.

  • Kok opp vann i en kjele på høy varme og ha i potetene når vannet fosskoker. Kok potetene til de er møre, men pass på at du ikke koker de for lenge. De kan gjerne være litt faste når du heller av vannet, så holder de når du deler dem.

  • Avkjøl potetene før du deler dem i middels store biter på cirka 2 x 2 centimeter.

  • Bland sammen lettrømme, Mills Majones og dijonsennep i en bolle, og rør godt sammen.

  • Tilsett finhakket sylteagurk, gressløk, rødløk og vårløk, og smak til med salt og pepper.

  • Vend til slutt inn potetene.