Sandwich med pinnekjøtt, avokado og sitrondressing


20 min.

Pinnekjøtt egner seg til langt mer enn bare den tradisjonelle julemiddagen og passer utmerket i denne enkle og gode sandwichen. Den milde og kremede avokadoen og den friske sitrondressingen er perfekt tilbehør til det salte kjøttet.

Ingredienser

  • SITRONDRESSING:
  • 0.5 dl Mills Ekte Majones
  • 2 ss lettrømme
  • 1 ts dijonsennep
  • 0.25 stk sitron, revet skall
  • 1 ss finhakket gressløk
  • 0.5 ts sitronsaft
  • 0.25 ts salt
  • 0.25 ts pepper
  • SANDWICH:
  • 200 gram pinnekjøttrester, dampet og renset
  • 2 ss Flytende Melange
  • 8 skiver brød
  • 50 gram rucculasalat
  • 0.5 stk rødløk
  • 1 stk avokado

Slik gjør du

  • Sitrondressing:

  • Rør sammen majones, rømme og sennep i en skål.

  • Tilsett revet sitronskall og finhakket gressløk.

  • Smak til med sitronsaft og salt og pepper.

  • Sandwich:

  • Varm opp ovnen til 200 grader.

  • Ha pinnekjøttrestene i en ildfast form. Dekk til med lokk eller aluminiumsfolie og varm opp på midterste rille i ovnen i cirka 10 minutter.

  • Del rødløken og avokadoen i skiver.

  • Ha Flytende Melange i en stekepanne på middels varme. Brun brødskivene raskt på hver side til de er gyllenbrune, cirka 1 minutt.

  • Bre et lag med sitrondressing på den ene siden av alle skivene.

  • Legg på ruccula, rødløk, avokadoskiver og lunt pinnekjøtt på halvparten av skivene. Ringle over ekstra sitronmajones og topp med et toastbrød med den smurte siden ned. Del sandwichen i triangler.