Sarah Bernhard med peanøttfyll

Enkelt
60 min.
Sarah Bernhard har blitt en julefavoritt i mange norske hjem. Hva med å teste en liten vri neste gang? Peanøttsmør i fyllet passer nemlig perfekt til den søte kaken. Denne varianten er i tillegg ekstra enkel å lage til mange, med ferdig kransekakemasse i bunnen av en langpanne som du så kan skjære opp i passende stykker. Oppskriften gir cirka 24 små kakestykker.
Vurder oppskriften

Slik gjør du

  1. Sett ovnen på 200 grader.

  2. Kjevle kransekakedeigen ut til en firkant som dekker en langpanne på cirka 35 x 25 cm.

  3. Kle formen med bakepapir og legg deigen oppå. Stek bunnen midt i ovnen i cirka 10 minutter.

  4. La bunnen avkjøles i formen.

Sjokolade- og peanøttkrem:

  1. Pisk Melange og melis sammen. Tilsett eggeplommer og pisk alt luftig.

  2. Bland kakao og Mills Peanut Butter forsiktig inn.

Glasur:

  1. Fyll opp en kjele med cirka 1/3 vann. Kok opp vannet og senk varmen til lav. Finn en bolle av glass eller aluminium som kan ligge over kjelen. Pass på at vannet ikke koker under bollen.

  2. Del opp den mørke sjokoladen og ha i bollen sammen med Melange. Rør jevnlig til alt er helt smeltet. Sett til side for avkjøling mens du setter sammen sarah bernharden.

  3. Smør sjokolade-og peanøttkremen over den avkjølte bunnen. Topp med sjokoladeglasur og strø over hakkede peanøtter til slutt.

  4. Sett kaken kjølig og skjær i stykker før servering.

  5. Tips! Eggehvitene du har til overs kan brukes til å lage marengs, pavlova eller eggehviteomelett. Eggehviter i lufttett beholder holder seg cirka to uker i kjøleskap.

Antall porsjoner:

Produkter i oppskriften

Bilde av Melange folie

Melange

Mills Peanut Butter

Mills Peanut Butter

Lignende oppskrifter

Risboller med peanøttsmør

Risboller med peanøttsmør

Enkelt
30 min.
Sjokoladebark med peanøttsmør. Foto.

Sjokoladebark med peanøttsmør og fire ulike toppings

Enkelt
20 min.
Sjokoladeegg med peanøttfyll

Sjokoladeegg med peanøttfyll

Enkelt
30 min.