Snickerssnurrer


85 min.

Kombinasjonen av peanøtt, sjokolade og karamell er nydelig, og sammen med fersk gjærbakst blir det helt uimotståelig. Prøv denne oppskriften på snickerssnurrer i form neste gang du vil overraske venner eller familie med noe ekstra godt! Oppskriften gir cirka 20 store snickerssnurrer.

Ingredienser

  • BOLLEDEIG:
  • 25 gram fersk gjær
  • 5 dl lettmelk, lunken
  • 4 ss sukker
  • 150 gram Melange
  • 0.25 ts salt
  • 1 ts malt kardemomme
  • 10 dl siktet hvetemel
  • 1 stk egg (til pensling)
  • FYLL:
  • 70 gram Melange
  • 100 gram hakket, mørk sjokolade 70%
  • 80 gram Mills Peanut Butter
  • TOPPING:
  • 100 gram hakkede peanøtter
  • 1.5 dl karamellsaus

Slik gjør du

  • Bolledeig:

  • Smuldre gjæren i en bolle. Tilsett lunken melk (fingervarm) og sukker og rør til du har rørt ut gjæren. La blandingen stå på kjøkkenbenken i ti minutter.

  • Tilsett kald Melange i terninger, salt og kardemomme. Bruk gjerne kjøkkenmaskin og hell i mel, litt etter litt, til du har en smidig deig. Elt deigen i maskin i cirka fem minutter, eller ti minutter for hånd.

  • Dekk bollen med deigen med plastfolie og sett til heving på et lunt sted i minimum 30 minutter.

  • Fyllet:

  • Rør sammen romtemperert Melange, hakket sjokolade og peanøttsmør i en bolle.

  • Kjevle ut deigen til to rektangeler på cirka 40 x 20 cm.

  • Smør fyllet jevnt utover de to rektanglene. Rull så rektanglene sammen til to pølser og la de heve på benken med klede over i cirka 30 minutter.

  • Forvarm ovnen til 200 grader.

  • Skjær hver pølse i ti deler. Sett snurrene på høykant i en form på cirka 35 x 25 cm kledd med bakepapir. Sett bollene med litt avstand i formen slik at de får plass til å ese ut i ovnen.

  • Pensle bollene med et sammenpisket egg.

  • Stek bollene midt i ovnen i cirka 20 minutter.

  • La snurrene avkjøle på en rist.

  • Hell karamellsaus over bollene og dryss hakkede peanøtter over. Server og nyt!