Vegetarburger med peanøtter og hvitløksdressing


30 min.

Denne spennende vegetarburgeren er rik på smak med fyldig sødme fra peanøttsmør og litt sting fra chilisaus. Server den sammen med en frisk salat og en kremet hvitløksdressing.

Ingredienser

  • VEGETARBURGER:
  • 400 gram kikerter
  • 0.5 stk rødløk
  • 10 gram ferske korianderblader
  • 2 dl havregryn
  • 2 ss Mills Peanut Butter
  • 1 ss Sriracha-saus
  • 2 dl brødrasp
  • 0.5 ts salt
  • 0.5 ts pepper
  • 2 ss Flytende Melange
  • DRESSING:
  • 160 gram Mills Ekte Majones
  • 1 fedd hvitløk
  • 1 ss balsamicoeddik

Slik gjør du

  • Vegetarburger:

  • Sil av vannet på kikertene.

  • Finhakk rødløk og koriander.

  • Ha kikerter, rødløk, koriander, havregryn, Mills Peanut Butter, sriracha-saus, brødrasp, og salt og pepper i en bolle. Mos det godt sammen med en stavmikser til du har en burgerdeig. Du kan også bruke en food processor.

  • Del deigen i 4 og form vegetarburgerne med hendene, til de er cirka 1-2 centimeter tykke.

  • Varm opp en stekepanne på middels varme med Flytende Melange og stek vegetarburgerne til de har en fin stekeskorpe, cirka 4 minutter på hver side.

  • Hvitløksdressing:

  • Finhakk hvitløk.

  • Ha hvitløk, Mills Majones og balsamicoeddik i en liten bolle og rør godt sammen.

  • Server gjerne vegetarburgeren i hamburgerbrød, med hvitløksdressing, salat, tomater og rødløk.