Baci di dama


90 min.

Baci di dama betyr kvinners kyss på italiensk. Disse «kyssene» består av fyldige hasselnøttkjeks med en nydelig mørk sjokoladekrem. I Italia er baci di dama symbolet på sensualitet og i Piemonte er hasselnøttkjeksene én av de mest populære søtsakene.

Ingredienser

  • Kjeks:
  • 100 gram hasselnøtter
  • 100 gram siktet hvetemel
  • 85 gram sukker
  • 90 gram Olivero Steke og Bake
  • Sjokoladefyll:
  • 100 gram kokesjokolade
  • 0.5 dl kremfløte

Slik gjør du

  • Varm opp stekeovnen til 160 grader.

  • Legg hasselnøttene på et stekebrett og stek på midterste rille i 15 minutter. Ta hasselnøttene ut av ovnen, ha dem over i et rent kjøkkenhåndkle og gni på hasselnøttene slik at mesteparten av skallet går av.

  • Finmal hasselnøttene i en foodprosessor eller en blender.

  • Ha de finmalte hasselnøttene over i en bolle sammen med hvetemel og sukker. Bland godt.

  • Del Olivero Steke og Bake i mindre terninger og ha i bollen med nøtteblandingen. Bruk hendene til å kna alt sammen til en godt samlet deig.

  • Trill deigen til en pølse, pakk inn i plastfolie og legg i kjøleskapet i cirka 30 minutter.

  • Skjær deigen i skiver på cirka 1 centimeter. Trill hver skive til små kuler og legg dem på en stekeplate med bakepapir.

  • Sjokoladefyll:

  • Varm opp en kjele som er fylt med cirka 1/3 vann. Kok opp vannet og senk varmen til lav.

  • Finn en glass- eller aluminiumsbolle som kan ligge over kjelen. Pass på at vannet ikke koker under bollen.

  • Del opp kokesjokoladen i biter og ha den i bollen sammen med kremfløte. Rør til du får en glatt krem og ta bollen av varmen. La kremen avkjøle i kjøleskapet i 15 til 30 minutter slik at den tykner.

  • Legg to og to kjeks mot hverandre, med en halv teskje sjokoladekrem imellom. Sett kakene kjølig til sjokoladen har stivnet.