Cannelloni med ricotta og spinat


60 min.

Cannelloni er sylinderformet pasta som på italiensk vis fylles med kjøtt eller ost, toppes med tomatsaus og bakes i ovnen. Med fyldige smaker av ricotta og spinat gir denne retten deg en ekte smak av Italia.

Ingredienser

  • Tomatsaus:
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 stk løk
  • 3 ss Olivero Flytende
  • 400 gram knuste tomater (evt. hakkede)
  • 1 ts salt
  • 1 ts pepper
  • 1 stk fersk mozzarella (125 gram)
  • Cannellonifyll:
  • 600 gram ricotta
  • 0.5 ts muskat
  • 1 stk egg
  • 1 ts salt
  • 1 ts pepper
  • 30 gram parmesan
  • 2 ss Olivero Flytende
  • 100 gram fersk spinat
  • 200 gram cannelloni

Slik gjør du

  • Varm opp ovnen til 220 grader.

  • Tomatsaus:

  • Finhakk hvitløk og løk.

  • Varm opp en kjele på middels varme og tilsett Olivero Flytende. Ha hvitløk og løk i stekepannen og fres i 3 minutter.

  • Tilsett tomater, salt og pepper, og la sausen putre på lav varme i 20 minutter.

  • Cannellonifyll:

  • Bland ricotta, muskat, egg, salt, pepper og parmesan godt sammen i en bolle.

  • Varm opp en stekepanne på middels varme med Olivero Flytende og ha i spinaten. Fres den i to minutter. Ha spinaten over i ricottablandingen.

  • Fyll cannellonirørene med spinat- og ricottablandingen, og legg rørene ved siden av hverandre i en ildfast form.

  • Del mozzarellaen i små biter.

  • Fordel tomatsausen over canneloniene og dryss mozzarellaen over sausen.

  • Stek cannellonien på midterste rille i ovnen i 30 minutter.

  • Tips:

    Cannelloni fås kjøpt i større, velassorterte dagligvarebutikker. Om du ikke får tak i cannelloni  kan du bruke lasagneplater. Da legges de lagvis under og over fyllet.