Enkel oppskrift på ciabatta

Enkelt
145 min.
Ciabatta er italienernes svar på de franske bagettene, og har sin opprinnelse fra Verona. De ulike regionene i Italia har alle sin egen versjon, og det populære bakverket selges nå verden over. Ciabattaen er kjent for sin knasende sprø skorpe og sitt luftige innhold. Å få perfekt resultat er overraskende lett. Alt du trenger er 5 ingredienser og denne oppskriften!
Vurder oppskriften

Slik gjør du

  1. Bland sammen hvetemel, tørrgjær og salt i en bolle i en kjøkkenmaskin. Tilsett vannet og elt ingrediensene sammen til du har en klissete, men ikke flytende, deig.

  2. Finn frem en tilsvarende bolle. Ha i 2 ss Olivero Flytende og pensle hele bollen med Olivero. Ha deigen over i den penslede bollen og dekk til bollen med plast. La deigen heve på et lunt sted i cirka 1 time.

  3. Legg et bakepapir i bunnen av en langpanne. Dryss over et tykt lag mel så det dekker hele bakepapiret.

  4. Ha deigen over i langpannen og trykk ut deigen med fingrene slik at den dekker jevnt over hele langpannen. Legg et fuktig kjøkkenhåndkle over og etterhev i 45 minutter.

  5. Varm opp ovnen til 230 grader.

  6. Dryss et lag mel over kjøkkenbenken. Hvelv ciabattadeigen fra langpannen over på kjøkkenbenken. Del deigen i 16 rektangler.

  7. Legg ciabattarektanglene på bakepapir og stek på midterste rille i ovnen i 12 minutter.

  8. La ciabattaene hvile i 10 minutter før du serverer dem – for eksempel med Olivero, italiensk spekeskinke og ruccola.

Antall porsjoner:

Produkter i oppskriften

Olivero Flytende

Olivero Flytende

Lignende oppskrifter

Pane bianco med smaker fra soltørkede tomater, parmesan og basilikum

Fylt pane bianco

Middels
190 min.
Focaccia med oliven og tomater

Focaccia med oliven og tomater

Enkelt
115 min.
Couronne - fransk julekringle

Couronne – fransk julekringle

Middels
210 min.