Croque Monsieur – fransk ostesmørbrød

Enkelt
25 min.
Det er nesten ikke en eneste bistro i Frankrike som ikke har Croque Monsieur på menyen. Franskmennenes versjon av ostesmørbrød har, i tillegg til ost og skinke, et lag av fløyelsmyk bechamelsaus som gjør denne retten til noe helt for seg selv. Det gjør det kanskje litt mer komplisert, men det er absolutt verd innsatsen. For variasjon kan du servere et stekt egg på toppen. Da heter det «Croque Madame».
Vurder oppskriften

Slik gjør du

Bechamel:

  1. Smelt Olivero Steke og Bake i en kasserolle på medium sterk varme. Ta kasserollen bort fra varmen og visp inn hvetemel.

  2. Sett kasserollen tilbake på varmen og visp til jevningen er tykk nok til at vispen lager struktur i blandingen når du rører.

  3. Rør inn litt og litt romtemperert melk. Fortsett å røre til sausen koker opp og tykner. Smak til med revet muskatnøtt, salt og pepper.

Ostesmørbrød:

  1. Forvarm ovnen til 200 grader varmluft.

  2. Legg halvparten av brødskivene utover et bakepapirkledd stekebrett. Smør 1,5 ss hvit saus utover hver skive.

  3. Legg på en skive kokt skinke og en ny brødskive.

  4. Smør et nytt lag med saus på toppen av smørbrødet og avslutt med revet ost.

  5. Stek midt i ovnen i 8 til 10 minutter. Avslutt med 1 til 2 minutter under grillelementet slik at osten får litt farge.

Antall porsjoner:

  • Bechamel:
  • 50 gram Olivero Steke og Bake
  • 50 gram hvetemel
  • 6 dl melk (romtemperert)
  • 0.5 ts revet muskatnøtt
  • 0.5 ts salt
  • 0.25 ts pepper
  • Ostesmørbrød:
  • 16 skiver sandwichbrød
  • 8 skiver kokt skinke
  • 120 gram revet ost (gruyère, emmentaler eller jarlsberg)

Produkter i oppskriften

Olivero steke og bake

Olivero Steke og Bake

Lignende oppskrifter

Ciabatta i brødkurv

Enkel oppskrift på ciabatta

Enkelt
145 min.
spanakopita, eller gresk spinatpai

Spanakopita – gresk spinatpai

Enkelt
80 min.
Quiche Lorraine med pai i bakgrunnen og kakestykke foran

Quiche Lorraine – klassisk fransk pai

Middels
90 min.