Paella med skalldyr

Enkelt
40 min.
Det skal godt gjøres å ha vært i Spania uten å ha smakt nasjonalretten paella. Paella, som direkte oversatt betyr stekepanne, er å finne på nærmest alle restauranter, særlig i områdene rundt Valencia. Nå kan du nyte den gode smaken av Spania med denne oppskriften på paella med kokt ris, safran og skalldyr. Det finnes mange varianter av den spanske favoritten, og du kan fint tilsette ytterligere grønnsaker, hvit fisk, chorizo eller kylling i paellaen om du ønsker det.
Vurder oppskriften
Del oppskriften

Slik gjør du

  • Vask blåskjellene under rennende kaldt vann.

    Rens og finhakk løk, hvitløk og paprika.

    Varm opp en vidbunnet kjele eller en stekepanne med høye kanter på middels sterk varme med Olivero.

    Ha i løk, hvitløk og paprika og stek til alt er mykt, men ikke brunet.

    Tilsett kyllingbuljong, røkt paprikapulver og safran.

    Ha i risen, legg på lokk og la risen småkoke i 20 minutter. Rør om cirka hvert femte minutt.

    Legg blåskjellene og rekene opp på risen, ha på lokket og kok videre i 10 minutter.

    Kast blåskjell som ikke har åpnet seg.

    Press over sitronsaft. Finhakk gressløk og dryss over.

Antall porsjoner:

  • 500 g ferske blåskjell
  • 1 stk gul løk
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 stk rød paprika
  • 2 ss Olivero Flytende
  • 1 liter kyllingbuljong
  • 0.5 ts røkt paprikapulver
  • 1 klype safran
  • 500 gram ris - gjerne arborio (risottoris)
  • 500 gram ferske reker
  • 0.5 stk sitron, saften
  • Gressløk

Produkter i oppskriften

Olivero Flytende

Olivero Flytende

Lignende oppskrifter

Greske gyros oppskrift

Greske gyros i pita

Enkelt
60 min.
Gnocchi med salviesmør og parmesan

Gnocchi med salviesmør

Enkelt
45 min.
Risotto med sopp

Enkel risotto med sopp

Enkelt
25 min.