Focaccia med oliven og tomater


115 min.

Dette italienske bakverket har i løpet av de siste årene blitt svært populært i Norge. Det er kanskje ikke så rart, ettersom fremgangsmåten gir et fantastisk saftig og luftig brød, med nydelige smaker av urter og havsalt. Focaccia lages over store deler av Italia med noen få regionale forskjeller. Denne varianten, med oliven og tomater, er typisk for området rundt Puglia i Sør-Italia. Oppskriften gir én focaccia i langpanne.

Ingredienser

  • FOCACCIA:
  • 650 gram siktet hvetemel
  • 1 pose tørrgjær
  • 2 ts salt
  • 4 dl lunkent vann (litt kaldere enn 37 grader)
  • 2 ss Olivero Flytende
  • TOPPING:
  • 0.5 dl Olivero Flytende
  • 10 stk cherrytomater
  • 100 gram sorte oliven
  • 2 ts havsalt
  • 1 kvist rosmarin

Slik gjør du

  • Ha siktet hvetemel, tørrgjær, salt og vann i en kjøkkenmaskin og elt i 10 minutter. Tilsett Olivero Flytende og elt deigen i 5 minutter til.

  • Dekk til bollen med plast og la deigen heve på et lunt sted uten trekk i 1 time.

  • Varm opp ovnen til 190 grader.

  • Ha deigen over i en godt smurt langpanne. Trykk deigen ut i formen, helt ut til kantene. Hell over Olivero Flytende og trykk oljen ned i deigen med fingertuppene.

  • Del cherrytomatene i to og oliven i skiver. Fordel cherrytomater og oliven over focacciaen. Dryss over havsalt og legg på rosmarinblader.

  • Stek på midterste rille i ovnen i 30 minutter og la den avkjøle i 10 minutter før servering.