Franske bagetter


220 min.

Hva er vel mer fransk enn nystekte bagetter? I tillegg til den lett gjenkjennelige formen skal bagettene ha sprø skorpe, myk kjerne og en litt syrlig smak. Smaken får du ved å lage en fordeig. Den kan stå opp til et døgn før den brukes til bakingen og jo lenger den står, jo mer smak vil den gi til brødene. En porsjon gir 4 bagetter.

Ingredienser

  • Fordeig:
  • 150 gram vann ca. 45 grader
  • 150 gram siktet hvetemel
  • 3 gram fersk gjær
  • Hoveddeig:
  • 1 kg siktet hvetemel
  • 650 gram vann
  • 20 gram salt
  • 10 gram fersk gjær
  • Litt hvetemel til utbaking

Slik gjør du

  • Fordeig:

  • Bland sammen ingrediensene til fordeigen i en bolle og dekk til med folie eller et vått kjøkkenhåndkle. La den heve på kjøkkenbenken minst 1 time. Fordeigen kan også stå over natten.

  • Hoveddeig:

  • Bland sammen ingrediensene til hoveddeig og tilsett fordeigen. Elt i 6 minutter på lav hastighet og deretter 6 minutter på høy hastighet. La deigen heve i 1 time.

  • Del deigen i 4 emner. Dekk med oljet plastfolie (for at den ikke skal feste seg i deigen) og la heve i 30 minutter.

  • Form emnene til bagetter og etterhev under oljet plastfolie i 75 minutter.

  • Varm opp ovnen til 250 grader når hevetiden nærmer seg slutten.

  • Bruk en skarp kniv til å snitte bagettene på tvers. Stek midt i ovnen i 15-20 minutter. Avkjøl på rist.