Hvem kan vel motstå utsøkte franske sjokolademakroner? Denne oppskriften har vi fått av den franske kokken franske kokken Laurent Benguigui og en porsjon gir 6-8 ferdige sjokolademakroner. Laurent har også delt sine tips til hvordan du lykkes med makronbakingen. Link til denne artikkelen finner du nederst i oppskriften.

Ingredienser

1 porsjon

Makroner

160 gram melis
90 gram mandelmel (ikke fettredusert)
1 ss kakao
75 gram eggehvite
0.25 gram salt
15 gram sukker

Sjokoladekrem

100 gram mørk sjokolade
50 ml kremfløte

Produkter i oppskriften

Olivero original pakning
Olivero Original
Olivero kombinerer sunnheten fra olivenoljen med den gode smørsmaken. Den egner seg til steking, … Les mer

Slik gjør du

Hva synes du om oppskriften?

Kommentarer

  • Carina

    Hei! Lot sjokoladekremen ligge i 3 timer i kjøleskap (med lokk) og den er nå steinhard..

    • Cecilie,

      Hei Carina! Det var leit å høre at sjokoladekremen ble for hard. 3 timer er nok litt for lenge, ja, så la den stå cirka 1 time neste gang, hvis du prøver igjen. Lykke til! 🙂

  • Amalie

    Hei, kan man bytte ut sukker med sukrin+ (og tilpasse slik at mengden blir lik, sukrin+ er jo dobbelt så søt som vanlig sukker så da trenger man vel bare halvparten av det oppskriften sier)? 😊

    • Cecilie,

      Hei Amalie! Det har vi ikke prøvd selv, men det skulle ikke være noe i veien for å erstatte sukkeret på den måten du beskriver. Prøv deg litt frem, og fortell oss gjerne hvordan det gikk. Lykke til! 😊

  • Sarah Sofie

    Går det an å bytte olivero med smør?

    • Cecilie

      Hei Sarah! Ja, det går fint, lykke til!