Gambas al ajillo


25 min.

Gambas al ajillo betyr reker med hvitløk på spansk. Det er en populær og fyrrig tapasrett som har blitt servert i mer enn 500 år. Daniel Amaral er opprinnelig fra Sør-Portugal og står bak den spanske restauranten La Bodega i Skien. Her deler han sin klassiske oppskrift på reker i hvitløkssaus.

Ingredienser

  • 500 gram reker
  • 8 fedd hvitløk
  • 1 stk chili
  • 200 gram Olivero Steke og Bake
  • 2 ss bladpersille
  • 1 ts pepper

Slik gjør du

  • Pill rekene.

  • Skjær hvitløksfeddene i tynne skiver og chilien i tynne ringer, inkludert frøene.

  • Smelt Olivero Steke og bake på middels varme.

  • Ha hvitløk og chili i stekepannen, og la det steke i cirka ett minutt. Pass på så hvitløken ikke brenner seg.

  • Skru opp til sterk varme og tilsett rekene. Stek i 2-3 minutter.

  • Finhakk bladpersille og server rekene med bladpersille og nykvernet pepper.