Gougeres – franske ostebakkels


60 min.

Gougeres er kanskje best kjent som ostebakkels på norsk, og er gylne og luftige bakverk fylt med smakfull ost. De både smaker og ser imponerende ut, men er overraskende enkle å lage. Perfekte til neste tapasbord! Oppskriften gir ca. 16 ostebakkels.

Ingredienser

  • 1 dl vann
  • 1 dl melk
  • 0.5 ts salt
  • 115 gram Olivero Steke og Bake
  • 2 dl hvetemel
  • 4 stk egg
  • 0.25 ts muskatnøtt, malt
  • 0.5 ts pepper
  • 150 gram gruyere

Slik gjør du

  • Varm opp ovnen til 250 grader.

  • Ha vann, melk, salt og Olivero Steke og Bake i en liten kjele og kok opp.

  • Ha i melet og rør rundt til det er godt blandet sammen. Ta kjelen av varmen.

  • Rør inn ett og ett egg av gangen. Ikke ha i flere egg før det forrige er rørt helt inn.

  • Dryss over muskatnøtt og pepper, og rør krydderne inn i blandingen.

  • Riv osten og vend inn ¾ av osten inn i blandingen.

  • Legg et bakepapir på en stekeplate. Legg små kladder av deigen på bakepapiret ved hjelp av to spiseskjeer. Pass på å ha god plass rundt, de vil ese litt ut under steking.

  • Dryss over resten av osten.

  • Sett stekeplaten på midterste rille i ovnen og senk varmen til 200 grader. Stek ostebakkelsene i 20-25 minutter, til de er gylne og sprø.

  • TIPS: Tips! Om du ikke får tak i gruyere-ost, kan du erstatte denne med annen vellagret ost. Bruk for eksempel comte, beaufort eller vellagret emmentaler.