Pastitsio blir ofte kalt Hellas’ svar på lasagne, og er på samme måte som moussaka en gresk ovnsrett med kjøttdeig av lam eller storfe. Det finnes mange ulike varianter av gresk pastitsio, men pastarør, en kjøttsaus med klassiske greske kryddere, og en fyldig ostesaus, er felles for dem alle.

Ingredienser

4 porsjon

400 gram pasta penne

Kjøttsaus

1 stk løk
2 fedd hvitløk
2 ss tomatpuré
800 gram kjøttdeig av lam eller storfe
400 gram hakkede tomater
2 dl rødvin
1 ts salt
1 ts pepper
0.5 ts kanel
1 ts allehånde
0.25 ts muskat

Ostesaus

3 ss siktet hvetemel
5 dl melk
2 stk egg
200 gram revet ost
0.5 ts salt
0.5 ts pepper
100 gram revet ost til topping

Produkter i oppskriften

Olivero original pakning
Olivero Original
Olivero kombinerer sunnheten fra olivenoljen med den gode smørsmaken. Den egner seg til steking, … Les mer

Slik gjør du

Hva synes du om oppskriften?

Kommentarer

  • ngdorum@hotmail.com

    Er det hakkede tomater på boks,eller ferske tomater?

    • Cecilie,

      Hei! Det er hakkede tomater på boks som er brukes i oppskriften, men det er ikke noe i veien for å bruke ferske hvis du har tilgang på det. Lykke til! 🙂

  • Lilja

    Hei! Jeg lurer på om det er riktig med bare 40 G hakkede tomater?

    • Cecilie,

      Hei Lilja! Tusen takk for at du har et våkent øye! Her var det sneket seg inn en feil, og den har vi nå rettet til 400 gram hakkede tomater. Lykke til hvis du prøver deg på denne deilige retten, og takk igjen 😊

  • Trine Bele

    Hvor mye pasta?

    • Anne Cathrine

      Hei Trine! Du kan beregne omtrent 100 gram tørr pasta per porsjon. Håper pastitsioen faller i smak 😊