Gresk stifado


130 min.

Stifado er en gresk klassiker mange har fått stifte bekjentskap med på ferie. En smakfull tomatisert kjøttgryte, krydret med nydelige middelhavssmaker. Den lager seg nesten selv og gir dessuten minimalt med oppvask.

Ingredienser

  • 4 ss Olivero Steke og Bake
  • 1.5 kg grytekjøtt i biter – storfe eller lam
  • 12 stk sjalottløk
  • 3 fedd hvitløk
  • 400 gram hakkede tomater
  • 1 ss tomatpure
  • 1.5 dl rødvin
  • 4 ss rødvinseddik
  • 2 stk laubærblad
  • 0.5 ts malt nellik
  • 1 ts kanel
  • 1 ts tørket oregano
  • 1 ts allehånde

Slik gjør du

  • Varm opp en stekepanne på sterk varme med Olivero. Stek grytekjøttbitene raskt i pannen, kun noen få biter av gangen, til de har fått en fin bruning på alle sider. Legg bitene i en stor gryte.

  • Rens sjalottløken. Rens og grovhakk hvitløken.

  • Ha hele sjalottløk, hakket hvitløk, hakkede tomater, tomatpure, rødvin, rødvinseddik, laurbærblad, nellik, kanel, oregano og allehånde i gryten.

  • Sett gryten på sterk varme og kok opp. Skru ned temperaturen til lav, legg på lokk og la gryten småkoke til kjøttet er mørt, cirka 90 til 120 minutter.

  • Serveres gjerne med frityrstekte poteter eller brød til.