Hollandaisesaus – steg for steg

Avansert
20 min.
En ekte hollandaisesaus er pisket så lett og luftig at du nesten glemmer hvor mektig den er. Her viser vi deg steg for steg hvordan du enkelt mestrer den franske klassikeren og hvordan du unngår at den skiller seg. Hollandaisesaus passer utmerket til fisk, skalldyr og dampede grønnsaker.
Vurder oppskriften

Slik gjør du

  1. Del Olivero Steke og Bake i biter og smelt i en kasserolle på svak varme.

  2. Bruk en spiseskje til å fjerne det hvite skummet som dannes på overflaten.

  3. Bland eggeplommer og kaldt vann i en bolle og plasser bollen over en kasserolle med kokende vann (vannbad).

  4. Pisk eggeblandingen mens den varmes forsiktig opp. Pass på at temperaturen ikke overstiger 60 grader. Ta kasserollen bort fra varmen når blandingen har fått en kremet konsistens. Fortsett piskingen 1 minutt.

  5. Hell smeltet Olivero forsiktig i eggeblandingen mens det røres kontinuerlig med visp. Smøret binder sausen sammen.

  6. Smak til sausen med sitronsaft, salt og hvit pepper før servering.

Antall porsjoner:

Produkter i oppskriften

Olivero steke og bake

Olivero Steke og Bake

Lignende oppskrifter

italiensk marinarasaus i kjele

Klassisk italiensk marinarasaus

Enkelt
30 min.
Hjemmelaget pasta - steg 2: egg og mel piskes sammen med gaffel

Slik lager du hjemmelaget pasta uten pastamaskin

I denne guiden får du detaljert fremgangsmåte og steg for steg-bildene som hjelper deg å lykkes med pastalagingen.

Les mer