Denne luftige og supersaftige sitronkaken er perfekt balansert med søt og litt syrlig mascarponekrem. Med den friske smaken av både sitroner og mascarpone er det fort gjort å glemme at man befinner seg Norge og ikke i Italia.

Ingredienser

1 porsjon

Sitronkake

200 gram Olivero Original
3 stk egg
2.5 dl melk
0.5 stk sitron, saft og skall
4 dl sukker
4 dl siktet hvetemel
1 ts bakepulver
0.5 ts natron
0.5 ts salt

Mascarponekrem

2 dl kremfløte
1 ts vaniljesukker
100 g mascarponeost

Produkter i oppskriften

Olivero original pakning
Olivero Original
Olivero kombinerer sunnheten fra olivenoljen med den gode smørsmaken. Den egner seg til steking, … Les mer

Kommentarer

  • Anne-Brit

    Kjempelett og deilig kake som er hyggelig å dele med venner og familie👍❤️

    • Cecilie,

      Hei Anne-Brit! Så hyggelig å høre at kaken smakte, og var lett å lage! Tusen takk for tilbakemeldingen, og lykke til med kakebakingen 🙂

  • Emma

    Mangler temperatur for steking av kaken.

    • Cecilie,

      Hei Emma, i første punkt i oppskriften står det «Sett ovnen på 175 grader». Lykke til med bakingen 🙂

  • Titti

    Kan kaken fryses med krem?

    • Cecilie

      Hei Titti! For best resultat anbefaler vi å fryse kaken uten krem. Lykke til! 🙂

  • Marianne

    Kan denne lages i liten langpanne?

    • cecilie

      Hei Marianne! Ja, det går fint å bruke en liten langpanne på 30 x 20 cm – med lik mengde ingredienser og lik steketid. Lykke til! 🙂

  • Andrea

    Saftig og frisk. Serverte den til venner og alle syntes den var kjempe god! Jeg laget 50%mere krem, da vi liker at det er litt ekstra.

    • cecilie

      Hei Andrea! Så hyggelig at sitronkaken falt i smak hos deg og vennene dine, det setter vi stor pris på å høre! Takk for tipset om ekstra krem, det smaker sikkert kjempegodt. God bakelyst! 🙂