Italiensk sitronkake med mascarponekrem

Enkelt
55 min.
Denne luftige og supersaftige sitronkaken er perfekt balansert med søt og litt syrlig mascarponekrem. Med den friske smaken av både sitroner og mascarpone er det fort gjort å glemme at man befinner seg Norge og ikke i Italia.
Vurder oppskriften

Slik gjør du

Kakebunn:

  1. Sett ovnen på 175 grader, slik at den kan bli varm mens du lager kakebunnen.

  2. Visp sammen Olivero, egg, melk, sitronjuice og finrevet sitronskall i en bolle.

  3. Rør sammen sukker, hvetemel, bakepulver, natron og salt i en annen bolle.

  4. Sikt de tørre ingrediensene inn i de våte med et dørslag, og visp til du har en jevn og klumpfri røre.

  5. Røren skal lukte av frisk sitron. Om den ikke gjør det, prøv å tilsette mer sitronskall og sitronsaft.

  6. Smør en rund kakeform på 24 cm og ha røren over i formen.

  7. Bak på midterste rille i ovnen i 45 minutter.

Mascarponekrem:

  1. Ha kremfløten i en bolle og sikt inn vaniljesukker. Pisk kremfløte og vaniljesukker til du har en luftig krem.

  2. Ha i mascarpone og vend den forsiktig inn i kremen til alt er blandet sammen. Ikke rør for kraftig for da mister du luften i kremfløten.

  3. Når kaken er avkjølt kan du fordele mascarponekremen på toppen. Pynt gjerne med litt revet sitronskall.

Antall porsjoner:

  • SITRONKAKE:
  • 2 dl Olivero Flytende
  • 3 stk egg
  • 2.5 dl melk
  • 0.5 stk sitron, saft og skall
  • 4 dl sukker
  • 4 dl siktet hvetemel
  • 1 ts bakepulver
  • 0.5 ts natron
  • 0.5 ts salt
  • MASCARPONEKREM:
  • 2 dl kremfløte
  • 1 ts vaniljesukker
  • 100 g mascarponeost

Produkter i oppskriften

Olivero Flytende

Olivero Flytende

Lignende oppskrifter

Anginetti - italienske sitronkjeks

Anginetti – Italienske sitronkjeks

Enkelt
60 min.
Sitronmakroner

Franske sitronmakroner

Avansert
210 min.
fransk sitronterte med marengs

Fransk sitronterte med marengs

Middels
120 min.