Italiensk sitronkake med mascarponekrem

Italiensk sitronkake med mascarponekrem

Enkelt
55 min.

Denne luftige og supersaftige sitronkaken er perfekt balansert med søt og litt syrlig mascarponekrem. Kaken er laget med Olivero som gir en fantastisk saftig kake med. Med den friske smaken av både sitroner og mascarpone er det fort gjort å glemme at man befinner seg Norge og ikke i Italia.

Vurder oppskriften
Del oppskriften

Slik gjør du

  • Kake:

    Varm opp ovnen til 175 grader.

    Visp sammen Olivero, egg, melk, sitronjuice og finrevet sitronskall i en bolle.

    Rør sammen sukker, hvetemel, bakepulver, natron og salt i en annen bolle.

    Bland de tørre ingrediensene inn i de våte, og visp til du har en jevn og klumpfri røre.

    Smør en rund kakeform på 24 cm og ha røren over i formen.

    Bak på midterste rille i ovnen i 45 minutter.

     

    Mascarponekrem:

    Pisk kremfløte og vaniljesukker til du har en luftig krem.

    Ha i mascarpone og vend den forsiktig inn i kremen til alt er blandet sammen. Ikke rør for kraftig for da mister du luften i kremfløten.

    Når kaken er avkjølt kan du fordele mascarponekremen på toppen. Pynt gjerne med litt revet sitronskall.

Antall porsjoner:

  • SITRONKAKE:
  • 2 dl Olivero Flytende
  • 3 stk egg
  • 2.5 dl melk
  • 0.5 stk sitron, saft og skall
  • 4 dl sukker
  • 4 dl siktet hvetemel
  • 1 ts bakepulver
  • 0.5 ts natron
  • 0.5 ts salt
  • MASCARPONEKREM:
  • 2 dl kremfløte
  • 1 ts vaniljesukker
  • 100 g mascarponeost

Produkter i oppskriften

Olivero Flytende

Olivero Flytende