
Italiensk sitronkake med mascarponekrem
Slik gjør du
Kakebunn:
-
Sett ovnen på 175 grader, slik at den kan bli varm mens du lager kakebunnen.
-
Visp sammen Olivero, egg, melk, sitronjuice og finrevet sitronskall i en bolle.
-
Rør sammen sukker, hvetemel, bakepulver, natron og salt i en annen bolle.
-
Sikt de tørre ingrediensene inn i de våte med et dørslag, og visp til du har en jevn og klumpfri røre.
-
Røren skal lukte av frisk sitron. Om den ikke gjør det, prøv å tilsette mer sitronskall og sitronsaft.
-
Smør en rund kakeform på 24 cm og ha røren over i formen.
-
Bak på midterste rille i ovnen i 45 minutter.
Mascarponekrem:
-
Ha kremfløten i en bolle og sikt inn vaniljesukker. Pisk kremfløte og vaniljesukker til du har en luftig krem.
-
Ha i mascarpone og vend den forsiktig inn i kremen til alt er blandet sammen. Ikke rør for kraftig for da mister du luften i kremfløten.
-
Når kaken er avkjølt kan du fordele mascarponekremen på toppen. Pynt gjerne med litt revet sitronskall.
Antall porsjoner:
- SITRONKAKE:
- 2 dl Olivero Flytende
- 3 stk egg
- 2.5 dl melk
- 0.5 stk sitron, saft og skall
- 4 dl sukker
- 4 dl siktet hvetemel
- 1 ts bakepulver
- 0.5 ts natron
- 0.5 ts salt
- MASCARPONEKREM:
- 2 dl kremfløte
- 1 ts vaniljesukker
- 100 g mascarponeost
Produkter i oppskriften
