Italiensk sitronkake med mascarponekrem


55 min.

Denne luftige og supersaftige sitronkaken er perfekt balansert med søt og litt syrlig mascarponekrem. Med den friske smaken av både sitroner og mascarpone er det fort gjort å glemme at man befinner seg Norge og ikke i Italia.

Ingredienser

  • SITRONKAKE:
  • 2 dl Olivero Flytende
  • 3 stk egg
  • 2.5 dl melk
  • 0.5 stk sitron, saft og skall
  • 4 dl sukker
  • 4 dl siktet hvetemel
  • 1 ts bakepulver
  • 0.5 ts natron
  • 0.5 ts salt
  • MASCARPONEKREM:
  • 2 dl kremfløte
  • 1 ts vaniljesukker
  • 100 g mascarponeost

Slik gjør du

  • Kakebunn:

  • Sett ovnen på 175 grader, slik at den kan bli varm mens du lager kakebunnen.

  • Visp sammen Olivero, egg, melk, sitronjuice og finrevet sitronskall i en bolle.

  • Rør sammen sukker, hvetemel, bakepulver, natron og salt i en annen bolle.

  • Sikt de tørre ingrediensene inn i de våte med et dørslag, og visp til du har en jevn og klumpfri røre.

  • Røren skal lukte av frisk sitron. Om den ikke gjør det, prøv å tilsette mer sitronskall og sitronsaft.

  • Smør en rund kakeform på 24 cm og ha røren over i formen.

  • Bak på midterste rille i ovnen i 45 minutter.

  • Mascarponekrem:

  • Ha kremfløten i en bolle og sikt inn vaniljesukker. Pisk kremfløte og vaniljesukker til du har en luftig krem.

  • Ha i mascarpone og vend den forsiktig inn i kremen til alt er blandet sammen. Ikke rør for kraftig for da mister du luften i kremfløten.

  • Når kaken er avkjølt kan du fordele mascarponekremen på toppen. Pynt gjerne med litt revet sitronskall.