Klassisk italiensk marinarasaus

Enkelt
30 min.
Tomatsausen «marinara» ble opprinnelig ble brukt til en enkel og smakfull pizza som først og fremst sjøfolkene og havnearbeiderne i Napoli hadde råd til. Der fikk den også navnet sitt, etter «marinaio», det italienske ordet for sjømann. Den italienske kokken Luca Mereu fra Sardinia mener marinarasausen passer like godt til forskjellige pastaretter og supper med fisk og skalldyr, som til den klassiske Pizza Marinara.
Vurder oppskriften

Slik gjør du

  1. Varm opp Olivero Steke og Bake i en kjele på middels sterk varme. Finhakk hvitløk og stek under omrøring til den begynner å få farge.

  2. Rør inn cherrytomater, chiliflak og tørket oregano.

  3. Finhakk fersk bladpersille og rør inn halvparten i tomatsausen. La sausen småkoke uten lokk i 15-20 minutter. Rør om av og til.

  4. Smak til tomatsausen med salt og rør inn finhakket fersk oregano og resten av bladpersillen rett før servering.

Tips fra Luca

  1. Denne enkle og smakfulle tomatsausen kan brukes til flere retter: Pizza, spaghetti, risotto, supper (fisk eller vegetar), klippfisk og tørrfisk, torsk, makrell, kveite og blåskjell.

  2. For å lage enkle varianter av marinarasausen kan du tilsette følgende:
    – Grønne oliven (kokes sammen med tomatene)
    – Kapers (kokes sammen med tomatene)
    – Løk, stangselleri og gulrøtter (kuttes i små terninger og surres i Olivero Steke og Bake før hvitløken)
    – Fersk spinat (hakkes grovt og røres inn mot slutten av koketiden)
    – Fersk dill (røres inn rett før servering – godt til fiskeretter)
    – Ruccola (som tilbehør)

  3.  

    Tusen takk til Luca Mereu for oppskriften. Han holder blant annet kurs i italiensk mat og vin. Disse finner du på italia.no.

Antall porsjoner:

  • 2 ss Olivero Steke og Bake
  • 4 fedd hvitløk
  • 2 bokser cherrytomater (à 400 g)
  • 0.5 ts chiliflak
  • 2 ss tørket oregano
  • 2 ss fersk bladpersille
  • 2 ss fersk oregano
  • 1 ts grovt flaksalt

Produkter i oppskriften

Olivero steke og bake

Olivero Steke og Bake

Lignende oppskrifter

Cannelloni med ricotta og spinat

Cannelloni med ricotta og spinat

Middels
60 min.
Risotto med sopp

Enkel risotto med sopp

Enkelt
25 min.
Ragu alla Bolognese

Ragu alla Bolognese

Enkelt
210 min.
Hjemmelaget pasta - steg 2: egg og mel piskes sammen med gaffel

Slik lager du hjemmelaget pasta uten pastamaskin

I denne guiden får du detaljert fremgangsmåte og steg for steg-bildene som hjelper deg å lykkes med pastalagingen.

Les mer