Loukoumades er den greske slektningen til våre smultringer. De små ballene er sprø og gylne på utsiden og fantastisk luftige på innsiden. De serveres tradisjonelt med honning og kanel som i denne oppskriften, men det er kun fantasien som setter begrensning. Sjokoladesaus eller karamellsaus smaker også godt. Oppskriften gir cirka 50 små loukoumades.

Ingredienser

1 porsjon

450 gram hvetemel
1 pose tørrgjær
2.5 dl vann, romtemperert
2.5 dl melk, romtemperert
2 ss sukker
1 ts salt
1 ss honning
1 ts kanel

Hakkede mandler (kan sløyfes)

Produkter i oppskriften

Olivero original pakning
Olivero Original
Olivero kombinerer sunnheten fra olivenoljen med den gode smørsmaken. Den egner seg til steking, … Les mer

Kommentarer

  • Anne Kristin

    Går det an å lage deigen litt tidligere og lagre den noen timer før den stekes? Tenker på å servere til dessert, og vil gjerne stresset med å lage middag samtidig.

    • Cecilie,

      Hei Anne Kristin! Det har vi ikke prøvd selv, men fordi dette er gjærdeig skulle det ikke være noe i veien for å kaldheve den. Bruk kald væske, litt mindre gjær, og sett i kjøleskapet i 8-12 timer. Lykke til!😊

  • Cam

    Kan dette fryses?

    • Anne Cathrine

      Hei Cam! Loukoumades er nok aller best når de er helt nystekte men du kan fint fryse dem også. Tin noen minutter på benken og deretter la dem ligge noen minutter i ovnen slik at de blir litt varme. Lykke til 😊

  • hei

    Hvor mange får man fra en porsjon?

    • Anne Cathrine

      Det kommer litt an på hvor store man lager de, men vi regner ca. 50 små loukoumades på en porsjon 👍 Lykke til 😊

  • Helge J

    Jeg koker sirup av 2dl sukker og 2 dl vann. Legger i 2 kanelstenger og litt stjerneanis hvis jeg har. Og selfølgelig ca. 1 dl. honning. Og litt sitronskall (uten det hvite) gir en fin ekstra smak.
    Kan siles.
    Egner seg godt til oppbevaring etter den er nedkjølt. Kan

    • Anne Cathrine

      Takk for tipset 😊Det høres veldig godt ut, Helge!