
Loukoumades – greske honningdonuts
Slik gjør du
-
Ha hvetemel, tørrgjær, melk, vann, sukker og salt i en bolle og elt deigen med kjøkkenmaskin til du har en jevn og fin deig som er noe mer flytende enn en vanlig gjærdeig.
-
Tilsett Olivero og elt deigen i 5 minutter til.
-
Dekk til bollen med plast og la deigen heve på et lunt sted i 1 time.
-
Smelt Flott matfett i en vid kjele med høye kanter på middels høy varme. Om du har et termometer, så skal fettet holde 170 grader.
-
Obs! Ha alltid et tettsluttende lokk og gode grytekluter i nærheten når du frityrsteker.
-
Ta en spiseskje og fyll den halvfull med deig. Bruk en annen spiseskje for å spa deigen over i gryten med det varme matfettet. Deigen vil umiddelbart blåse seg opp til en luftig ball.
-
Gjenta dette til du har fylt overflaten av gryten med loukoumades. Når de små ballene er gylne på alle sider, fjerner du de fra gryten med en hullet sleiv og legger de på et fat med kjøkkenpapir.
-
Når alle loukoumadesene er stekt, drysser du over flytende honning og kanel. Strø gjerne også litt hakkede mandler over til slutt om du ønsker.
Antall porsjoner:
- 450 gram hvetemel
- 1 pose tørrgjær
- 2.5 dl vann, romtemperert
- 2.5 dl melk, romtemperert
- 2 ss sukker
- 1 ts salt
- 4 ss Olivero Flytende
- 1 pk Flott matfett
- 1 ss honning
- 1 ts kanel
- Hakkede mandler (kan sløyfes)